SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Atatürk Köşkü 100.Yıla Yakışır Şekilde Restore Edildi

Atatürk Köşkü 100.Yıla Yakışır Şekilde Restore Edildi

29 Ekim 2023 Pazar - 14:12




Trabzon'daki Atatürk Köşkü yapılan restorasyon çalışmalarından sonra yeniden ziyarete açıldı.





Trabzon'da restorasyonu sona eren Atatürk Köşkü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenen programla ziyarete açıldı.

Atatürk'ün Trabzon'a ilk gelişinin 99'uncu yıl dönümünün kutlandığı bugünlerde Cumhuriyetin 100.Yılına yakışır bir eser ortaya çıktı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1924 ve 1930'daki ziyaretlerinde ağırlandığı, en son da 1937'de konakladığı Atatürk Köşkü'nü geçen yıl sonbaharda büyük bir restorasyona tabi tuttulmuştu.

Açılışta konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu;

''Cumhuriyetimizin 100.yılı hepimize kutlu olsun.Bugün uzun yıllardan beri ilk kez Cumhuriyet bayramını meydan parkında düzenledik.Büyük bir coşkuyla ve gururlar vatandaşlarımız ile birlikte 100.Yılımızı kutladık. Geçen yıl Atatürk Köşkünü ziyarete kapatarak restorasyon çalışmalarını başlatmış ve Cumhuriyetimizin 100. yılına yetiştirerek Cumhuriyet resopsiyonunu da burada yapmak istediğimizi belirtmiştik.Bugün bu sözü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.Burada çok ciddi bir çalışma yaptık.Çatısından bodrumuna kadar tüm binayı,eşyaların tamamını yeniledik, eksiklerini tamamladık.Yıllarca hiçbir bakıma ihtiyaç duymadan Trabzon'a hizmet verecek bir hale getirdik.''

HABER:BURAK ÇİMŞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap