SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Asgari ücret hayal kırıklığı

Asgari ücret hayal kırıklığı

01 Ocak 2024 Pazartesi - 13:52




Hükümetin açıkladığı asgari ücret vatandaşın büyük bir kesimini memnun etmedi, İşveren ise, desteğin artmaması ilerleyen zamanlarda işçi çıkarmalarına neden olabileceğini söyledi





Hükümet tarafından 17 bin 2 lira olarak açıklanan Asgari ücret zammı ,çalışanı  mutlu etmediği gibi  işvereni de memnun etmedi.
İşadamı Kamuran Akçay ,” verilen destek de artırılmalıydı. İlerleyen aylarda işçi çıkarmaları olursa kimse şaşırmasın” derken,  İş insanı Mehmet Çirav, “Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal,  Daha iyi hesap edilip açıklanmalıydı” dedi

YIL SONU ZOR

Vatandaşlar ise , “en az 20 bin lira olmalıydı” derken, kimi ise “Bir yıl daha artış yok. Yıl sonuna kadar bu ücretle kimse ayakta duramaz. Asgari ücretli kıt kanat geçiniyor. 3-4 ay sonra tekrar başa dönülecek. En az 20 bin lira olmalıydı. Memur en az 30 bin alacak . Adaletsiz bir sosyal paylaşım var  diye konuştular..

Hükümetin açıkladığı  17 bin 2 lira olarak açıkladığı Asgari ücret,  Bu paraya çalışan  vatandaşların büyük bir bölümünü memnun etmedi. Açıklanan ücret işveren tarafından da memnuniyetle karşılanmadı. 

Karadeniz Gazetesi, Asgari ücretin açıklanmasının ardından  vatandaşın bu konu hakkındaki düşüncelerini sordu ve şu cevapları aldı.

Erdal Özkan -Yeni asgari ücret yeterli değil. Hayat pahalılığı her  geçen gün artıyor. Hiç bir fiyat yerinde durmuyor  20 bin TL olmalıydı  Memurlara dünyalar veriliyor neden emekçi çalışana kıt kanaat geçinene  zam yapılmıyor.

Bayram Tokgöz- Yazık günah bu millete, son 2 yıldır ara zam veriliyordu onu da kaldırdılar. Enflasyon çok yüksek, yıl sonunu nasıl göreceğiz. Yeterli bir rakam değil beklentinin altında kaldı. Çocuklarımızı nasıl evlendireceğiz”.

Selim Üçüncü -Enflasyon yüzde 50, zamlar dursun, döviz dursun, para istemiyoruz biz bu zamlar dursa cebimize giren ücretten bir şey anlarız.. Sistem değişmiyor oyun aynı oyun, rakamlar değişiyor sadece. Faiz çok yüksek bir İslam ülkesinde böyle bir faiz olamaz.

Ramazan Aksoy- Ben yeterli buluyorum memnunum hükümetten , 17 bin TL fena bir rakam değil iş verene maliyeti de var. Küçük esnaf nasıl karşılayacak bunu, tek taraflı düşünmemek lazım. İki taraf içinde güzel oldu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap