SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Artık Nebati’nin gözlerine Bakar dururuz!

Artık Nebati’nin gözlerine Bakar dururuz!

Karadeniz Özel

19 Mayıs 2022 Perşembe - 13:07




Ülkece zamkolik olduk, bir ümit önlem bekliyoruz. İktidar cephesinden önlemler alınsa da yeterli olmuyor. Halk, “Geçim diye bir şey kalmadı. Sayın Nebati’nin gözlerine bakıp ışıltıyı görürüz artık” diyor.





// Karadeniz ÖZEL // Emin SARAÇ / Eser HACISALİHOĞLU // Türkiye’de akaryakıt, gıda, giyim başta olmak üzere her şeye A’dan Z’ye zam geldi. Halihazırda hala devam eden zamlara nedense bir türlü çare bulunamıyor. İktidarın aldığı birtakım önlemler de yeterli olmadı. Vatandaş, semt pazarlarına pahalılıktan gidemediğini söylerken, aldıkları maaşların da bir türlü yeterli olmadığını söyledi. Biz de Karadeniz gazetesi olarak ekonominin nabzını tutmak için sakağa indik, halk ülkenin gidişatından ümidini kesmiş, biçare umut beklemekte.

DURUM VAHİM

Muhammet Ali; “Kimse zam gelsin istemez ama devletimiz de bir yerde buna mecbur. Her şeyi dışarıdan ithal ediyoruz. Üretmiyoruz. Zam gelmemesi için devletimizin üretimi desteklemesi gerekir” dedi. Cebinde sadece iki lirası olduğunu söyleyen Öğrenci Mehmet, “Her şeye zam geliyor. Ülkemizin durumu çok kötü. Ne yapsam da cebime para kalmıyor. 19 yaşındayım çalışmaya Bodrum’a gideceğim. İki senedir ailemden para alamıyorum. Onların da durumları iyi değil. Artık cebimde harçlığım olsun istiyorum” şeklinde konuştu.

BAKIP GEÇİYORUZ ARTIK

Tek hayalinin siyasetçi olmak olduğunu ve ülkeyi bu ekonomik çıkmazdan kurtarmak istediğini belirten Oğuz Bey, “Ülke olarak göçmenlerle ve ekonomik sıkıntılarla boğuluyoruz. Garsonluk yapıyorum, okul harçlığımı çıkartabilmek için. Bir yemek yiyorum 30-40 lira. Hiçbir sosyal aktivitemiz yok. Anne-babamızın aldığı maaş belli. Ekonomimiz hiç iyi durumda değil. Umarım her şey iyi olur” ifadelerini kullandı. İsmini vermek istemeyen bir diğer vatandaş ise, “Türkiye’de ekonomi kalmadı. Emekliyim, asgari ücretlinin altına düştü maaşım.  Mağazalara bakmakla yetiniyoruz. Geçim diye bir şey kalmadı. Sayın Nebati’nin gözlerine bakıp ışıltıyı görürüz artık” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap