SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Artık IMF’nin kapısına gitmiyoruz ama her türlü kapıya gidiyoruz

Artık IMF’nin kapısına gitmiyoruz ama her türlü kapıya gidiyoruz

Karadeniz Özel

17 Ağustos 2022 Çarşamba - 16:38




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerine katılmadığını belirten vatandaş “IMF’nin kapısına gitmiyoruz ama her türlü kapıya gidiyoruz. Bugün bütün kapıları zorluyoruz borç almak için” dedi.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşma gündemi bir hayli meşgul etti. Kimi Erdoğan’ın söylemlerine katılırken, kimisi de sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir ki bugünün Türkiye'si, 21 yıl öncesine göre daha demokratik, özgür, fırsat eşitliğinin olduğu bir Türkiye'dir. Bugün 2002’ye göre daha huzurluyuz, daha müreffeh bir Türkiye var. Bugün IMF kapılarında borç dilenen değil, kalkınma ve insani yardımlarda dünyaya örnek olan, örnek gösterilen bir Türkiye var” dedi. Biz de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarını vatandaşa sorduk. Erdoğan’ın IMF hakkında söylediklerine katılmadığını söyleyen vatandaş, “IMF’nin kapısına gitmiyoruz ama her türlü kapıya gidiyoruz” dedi.

ÜLKEYİ PLANSIZ YÖNETİYORLAR

Ülkenin plansız bir şekilde yönetildiğini belirten Sinan Bey, “IMF’den borç alma durumuna bu ülke neden düştü? Önce bunu konuşmak lazım. Her şeyimiz var neden dış ülkelere bağlı olarak yaşayalım. Asgari ücret bu kadarken üst taban aldı başını gitti, alt taban ezildikçe ezildi. Bu ülkenin durumu iyi diyorlar. Kimin durumu iyi. Belki üst tabakanın durumu iyidir diğer kesim bitmiş durumda. Tek başlılıktan dolayı tek kararlar hata yaptırabiliyor. 2023 diyorlar ama ne olacağı belli değil. Ülkeyi plansız yönetiyorlar. Özgürlük var diyorlar eğer gerçekten özgürlük olsaydı ben kalp krizi geçirdim işimden oldum bana kimse yardım etmedi. Bir Arap baharıdır gidiyor. Bakalım Araplar gittikten sonra ne olacak. Kalıcı bir çözüm geriyor bu ülkeye” dedi.

BUGÜN BÜTÜN KAPILAR ZORLUYORUZ BORÇ ALMAKTA

İktidarın son zamanlarda yaptığı işleri beğenmediği söyleyen Ali Bey, “IMF’nin kapısına gitmiyoruz ama her türlü kapıya gidiyoruz. Biz de AK Parti’ye oy veriyorduk ama son yapılanlardan sonra düşünüyoruz artık. Bugün bütün kapıları zorluyoruz borç almak için. Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Arabistan birine katil diğerini darbe suçlusu dedik ama gittik kapılarına ne için tabii ki para için gittik. Son 4-5 yıldır hiç memnunu değilim bu iktidardan. Bu kadar para da boşa harcanmaz. Bazı yatırımlar da bana boş geliyor. Bakan Nebati, ‘Biz vatandaşın değil, holdinglerin yanındayız’ dedi. Bunu kendileri itiraf ediyor zaten” şeklinde konuştu.  Seyithan Bey ise “Bence özgür bir ülke değiliz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerine inanmıyorum.  Ülkede hak hukuk yok. Adamı olanlar işlerini yürütüyor” ifadelerini kullandı.

Haber: EMİN SARAÇ
Kamera: Eser HACISALİHOĞLU

Beğendim
2
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
IMF

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap