SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Artık Batum’da lüks oldu

Artık Batum’da lüks oldu

Karadeniz Özel

20 Temmuz 2019 Cumartesi - 12:21




Torba Yasa ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için yurt dışına çıkış harç miktarı 15 liradan, 50 liraya çıkarıldı. Gürcistan sınırına yakın Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Bayburt, Gümüşhane için artık Batum’da lüks oldu.





Karadeniz // Meryem AKGÜN //  Ekonomi alanında önemli düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 1 ile 17. maddelerini kapsayan 1. bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenlemeyle yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına alınan harç miktarı 15 liradan, 50 liraya çıkarıldı. Gürcistan’a komşu ve Batum sınır kapısını aşındıran Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Bayburt, Gümüşhane illeri bu miktar karşısında afalladı. Rakamın yüksekliğine ilk tepki ise turizmcilerden geldi. 

BÖLGE TURİZMİ ETKİLENİR

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, “Sarp Sınır Kapısı yıllık 7 milyon kişinin ve 700 bin aracın giriş çıkış yaptığı ve ülkemizin yaya giriş çıkışının en yüksek olduğu kapı özelliğindedir. Kemalpaşa Kaymakamlığının verilerine göre Sarıp Sınır Kapısında 2019’un ilk dört ayında 1 milyon 663 bin yolcu geçiş yaptı. Geçişlerin 558 bin 812'sini Türk vatandaşları oluşturdu. Bu rakamlar üzerinden Sarıp Sınır Kapısının bölge turizm hareketliliği için ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz” dedi. 

TUR FİYATLARI ARTAR

Çavga, bu durumdan Batum’a tur düzenleyen turizm firmaları etkileneceğini ifade ederek, “Hem kapının yakınlığı hem de tur fiyatlarının uygunluğu Batum’u bölge insanı için cazip kılmaktaydı. Yurtdışı çıkış harcının artışı kişilerin tur maliyetlerini arttıracağı için günübirlik tur ile Batum’a giden sayısında bir düşüş yaşanacaktır. Zamdan önce 4 kişilik bir aile Batum’a girişte 60 lira öderken fiyat artışından sonra bu rakam 200 liraya ulaşmıştır.  Umudumuz insanların bu artışı bir an önce hazmetmeleri yönündedir” diye konuştu. 



Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap