SON DAKİKA



Haber > Trabzon > ARAKLI HAK ETTİĞİ DEĞERLE GELİŞİYOR!

ARAKLI HAK ETTİĞİ DEĞERLE GELİŞİYOR!

04 Mayıs 2018 Cuma - 10:15




Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı’nın sahip olduğu potansiyeli çalışmalarıyla daha da arttıracaklarını ve zenginliklerini en iyi şekilde değerlendir





Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi gazetemize özel açıklamalar yaptı. Araklı’nın son zamanlarda var olan turizm potansiyelinin ön plana çıkarılmasıyla şehrin gözdesi haline geldiğini belirten Çebi, Araklı’nın bu güzelliklerini şehre de katkı sağlamak adına en iyi şekilde değerlendireceklerini aktardı. Eşsiz doğal alanlarıyla Trabzon’un üçüncü büyük ilçesi Araklı’da turizm adına yenilikçi çalışmalar yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Trabzon’un 41. Turizm Haftası etkinlikleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Araklı’nın turizm merkezlerinden biri olan Pazarcık’ta gerçekleştirilmişti. Uzungöl ayarında olan Pazarcık turizm merkezi her yıl birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Ayrıca Pazarcık, güzergahı boyunca tarihi hanlar, taş köprüler, tarihi camiler, şelaleler ve birçok doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de Araklı’nın turizm zenginlikleri başta olmak üzere diğer meselelerini değerlendirdi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Çebi, ilçede yaptıkları çalışmaları ve mevcut durumlarını anlattı. İşte o açıklamalar:

EN iYi ŞEKiLDE DEĞERLENDiRECEĞiZ

“Belediye olarak turizm adına birçok çalışmamız oldu. Özellikle Kalecik Mahallemizde bulunan tarihi kalenin alanında insanların hoşça vakit geçirebileceği güzel bir mekan inşa ettik. Denizin ve yeşilliğin bir arada bulunduğu bu yer oldukça ferahlatıcı ve rahatlatıcı bir özelliğe sahip. Konakönü ve Kalecik mevkiilerinde bulunan koylar oldukça temiz olduğu için burada denize girilebilir alanlar mevcut. Bu özellik Kalecik projesine ekstra bir değer katıyor. Turup, şifalı Mahura suyu ve yaylalarıyla Araklı turizm anlamında birçok zenginliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bizler de bu zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirerek turizme kazandırma gayesindeyiz.”

ŞEHiR MERKEZi IŞILDAYACAK

“Yeni Belediye ve Hükümet Konağı Hizmet Binası projesi Araklı’da Fiskobirlik binasının bulunduğu 3 dönümlük arazi üzerine yapılacak. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun arazi kamulaştırma bedelini çıkartmasıyla birlikte ihale tarihi 21 Mayıs olarak netleştirildi. Bu projeyle birlikte Kent Meydanı projemizi hayata geçireceğiz. Hükümet Konağı ve belediye binası arasında kalan mesafeyi ferahlatacak ve çok daha geniş bir alan kazandıracağız. Çevre düzenlemesi ve süslemeleriyle Araklı’nın meydanı ışıltılı bir görünüme kavuşacaktır. İnşallah bu projemizi de en kısa sürede hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımız bu konuda heyecanlı. Daha geniş bir meydan oldukça isabetli olacaktır.


ÇALIŞMALAR HIZ KESMiYOR

“İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Berat Albayrak’ın talimatları doğrultusunda doğal gaz çalışmaları ilçemizde başladı. Açılışını gerçekleştirmiştik. Şu anda ilçemizin birçok bölgesinde çalışmalar bitti. Bizler de doğal gaz çalışmalarının ardından parke ve düzenleme çalışmalarını vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımız doğal gaz projesini heyecanla bekliyordu. 2018 yılı içerisinde inşallah belirli yerlerde doğal gaz kullanılmaya başlanacak.”

SANAYiDE SONA DOĞRU

“60 yıllık hasret olan, Araklı’nın kangreni haline gelen Sanayi Sitesi projesini TOKİ ile birlikte hayata geçirdik. Birçok vatandaşımız bu hususta sorun yaşıyordu. Ev altlarında bulunan demir doğrama ve benzeri dükkanlar huzur ve düzen açısından sorun teşkil ediyordu. Bizler de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçemizi ziyaretlerinde durumu kendilerine anlattık. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Türkiye’de az sayıda bulunan projeyi ilçemize kazandırdık. 216 dükkan bulunuyor. Son derece kaliteli ve güzel bir proje gerçekleştirildi. Sanayici esnafımız da vatandaşımız da projeden dolayı oldukça mutlu.”

35 KM BETON DESTEĞi


“İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda Araklı’nın 50 mahallesine 13 km betonlama yapılacak. Her bir mahallemize eşit şekilde betonlama gerçekleştireceğiz. Ayrıca biz belediye olarak 22 km ekstra betonlama çalışması yapacağız. Araklı’nın 50 mahallesi mevcut ve yol ağı bir hayli geniş. Bu sebeple yaptığımız çalışmalar neticesinde hastası olup yolu olmayan, yolu olup araba çıkmayan hiçbir mahalle bırakmayacağız.”

iLÇE HALKIM ADINA TEŞEKKÜR EDiYORUM

“Projelerimizin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Bakanlar Kurulumuza, milletvekillerimiz Muhammet Balta, Dr. Adnan Günnar, Av. Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora’ya, Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz’a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, AK Parti İl Başkanı Sayın Haydar Revi’ye, Kaymakam İbrahim Halil Şivgan’a, AK Parti İlçe Başkanımız Şaban Bıyık’a, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, belediye personelimize ve bizleri asla yalnız bırakmayan, desteğini her zaman gösteren Araklılı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.”

DESTEĞiMiZ DAiMDiR

“Araklı halkı bu zamana kadar ülkesinin ve milletinin geleceği için en doğru kararı büyük bir çoğunluk ve kararlılıkla vermiştir. AK Partimize ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a destek boynumuzun borcudur. Geçtiğimiz dönemde %84,6 oy oranıyla oldukça büyük bir destek verdik. Bu sebeple Araklı halkımıza, 7’den 70’e destek veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. 24 Haziran’da gerçekleşecek olan erken seçimde yine aynı metanetle, aynı ruhla, aynı birliktelikle verdiğimiz desteğin daha fazlasını vermek için gayret edeceğiz. Mazlumların sesi, İslam birliğinin lideri olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Araklı olarak sonuna kadar yanındayız. Bu vesileyle 24 Haziran seçimlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”


BAYBURT YOLU GÜN SAYIYOR

“Araklı; turizmiyle, sanayisiyle ve ticari akışıyla gün geçtikçe büyümeye devam eden bir ilçe konumundadır. Karadere Vadisi’nde 7km’lik duble yol projesi gerçekleştirdik. Yine burada 216 dükkanlı Sanayi Sitesi Projesi’ni gerçekleştiriyoruz. İnşallah
4-5 ay içerisinde tamamlanmış olacaktır. Karadere Vadisi turizm alanlarına da ev sahipliği yapıyor. Bu sebeple bu vadi oldukça hareketli olacaktır. Araklı-Dağbaşı-Bayburt yolunun kalan 44 kilometrelik kısmının planlama çalışmaları yapıldı. Yeni yapılacak olan tünellerle birlikte güneye ulaşım oldukça kısa erişim sağlayacaktır. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda bu projeyi de hayata geçirmek için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap