SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Araklı’da Metaverse tehlikesi anlatıldı

Araklı’da Metaverse tehlikesi anlatıldı

22 Şubat 2022 Salı - 12:21




Anadolu Gençlik Derneği Araklı Temsilciliğinde düzenlenen şuur sohbeterinin bu haftaki konuğu köşe yazarı Sadullah Bakırtaş oldu. Yoğun ilgi gösterilen programda Yeni Dünya Düzeni Tehlikesi başlığı altında metaverse ele alındı.





Toplumları bekleyen metaverse tehlikesinin boyutlarını ve aşamalarını anlatan Bakırtaş ;“Metaverseden ilk kez 1992 yılında Snow Crash adlı bilim-kurgu kitabında bahsedilmiştir. Kitabın giriş cümlesi metaverse kelimesini hayatınızda daha sık duyacaksınızdır. İnetnette kullanılacak isim hakkı ise 1998 yılında satın alınmış. Türkçe olarak ifade etmemiz gerekirse evren ötesi ya da öte evren olarak tanımlayabiliriz.Ana amacı insanın gerçek dünya ile bağlantısını tamamen koparmak olan bu projeye ilk sahip çıkan kişi yahudi asıllı Mark Zuckerberg oldu. Facebook öncülüğünde oluşturulmaya çalışılan bu sanal dünya, toplumların toprakla, tabiatla ve inanç sistemleriyle olan bağlarını zayıflatmak, hatta koparmayı hedeflemektedir.Gördüğümüz üzere hiç olay tesadüfen veya kendiliğinden cereyan etmiyor. Birileri 100 yıl önceki planlarını bugün uygulamaya koyuyorlar.Toplumlara gelişen teknoloji masalları anlatıyorlar. Teknoloji durduğu yerde kendiliğinden gelişmez. Bu geliştirilen teknolojidir. Tekonolojiyi geliştirenler toplumları kontrol altında tutmak ve ulus devletleri yok etmek istiyorlar. “ dedi.

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap