SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi: Araklı'yı baştan yazdık!

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi: Araklı'yı baştan yazdık!

02 Kasım 2023 Perşembe - 11:32




2009 senesinden bu yana Araklı’da gönül belediyeciliğini esas alan, vatandaşın sevgisini kazanan Başkan Çebi, projeleri ve hedefleriyle dikkat çekti.





Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, makamının kapılarını Karadeniz Gazetesi’ne açtı, önemli açıklamalarda bulundu. Trabzon’un Araklı ilçesinde üç dönemdir görevini sürdüren Başkan Çebi, Araklı’da belediyecilik anlamında büyük projeler yaptıklarını ifade ederek, çalışmaları anlattı. “En büyük hayalim, Araklı Bayburt Yolu Projesini başlatmaktı” diyen Çebi, ilçedeki değişime dikkat çekti. Başkan Çebi, yapılanları ve yapımı devam eden çalışmalarını anlattı.

İşte Başkan Çebi’nin açıklamaları:


SİYASETİN HER KADEMESİNDE GÖREV ALDIM

Kendimden bahsetmem gerekirse, ismim Recep Çebi, Araklı’ da doğdum. Burada ticarette yaptım ve 17 yaşında siyasete başladım. Siyasetin her kademesinde görev aldım. Gençlik kolları başkanlığı yaptım, ilçe yönetimlerinde oldum, ilçe başkanlığı yaptım. Daha sonra meclis üyeliği yaptım. Sonrasında 2009 yılı itibariyle dünya liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la AK Partimizle Araklı Belediyemizi, buluşturduk ve 15 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Araklı ilçemde halkıma hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum.



GÖREVE GELDİĞİMDE HER ŞEY EKSİKTİ

Göreve geldiğimizden bu yana güzel hedefler koyduk, bugün hedeflerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2009'da geldiğimde Araklı’da her şey eksikti. Bu ilçeyi baştan yazdık. Turizmi öne koyduk, eğitimi öne koyduk, adaleti öne koyduk, asayişi öne koyduk, ticareti öne koyduk. Araklı’yı bir ticaret, turizm ve eğitim ilçesi yapma konusunda çok büyük gayretlerimiz oldu. Bunun içinde altyapılar oluşturduk. İlçede 1 tane otel varken bugün 7 tane yıldızlı oteller var. Araklı da doğalgaz yoktu. Şu anda ilçenin %80’ine  doğalgaz verdik. Saymakla bitmeyecek projeler hayata geçirdik.



TURUPTA MİLLET ORMANI PROJESİ BAŞLADI

Orman Bakanlığımızla beraber çok güzel proje başlattık. Araklı Turup’ta Millet Ormanı Projesi. İçerisinde kafeleri, mescitleri, çocuk emzirme odaları, kamelyaları, seyir terası, bisiklet yolları mevcut olacak bir tesis. Bu projede emeği geçen, Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Orman Bakanlığımıza, milletvekillerimize, Trabzon'daki bölge müdürlerimize, teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir Trabzon projesi, hatta Türkiye projesi. Yakında güzel şekilde açılışını yapacağız. İlçemize ve halkımıza Trabzon'a hayırlı olsun diyorum inşallah.



BİZ BU TESİSİ KABUL ETMİYORUZ

Bize söylenen bu bir fabrika asla vahşi depo değil, 100 ton çöp gelecek, fabrikaya girecek, 90 tonu yanacak, 90 ton elektrik üretilecek şeklinde bir beyanla beraber bize geldi. Ama bugünkü tablo böyle değil. Yani bize verilen sözler olmadı ama Valimiz işin başında Aziz Yıldırım Bey, Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu, yanımızda. Biz bunu kabul etmedik, etmiyoruz da zaten. Dolayısıyla bizim bu tesisi bu şekilde kabul etmediğimizi tekrar aracılığınızla  belirtiyorum. Yani bize verilen sözlerdeki gibi yapılırsa kabulümüz. Yapmazlarsa bu şekilde biz bu tesisi kabul etmiyoruz.

TALİMAT GELİRSE GÖREVİME DEVAM EDECEĞİM


Sağ olsun halkımız sayesinde, başta Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile AK Partimizde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Vatandaşımız bize %85 oranında destek verdi. 15 yıldır Araklı’da görevimi yapıyorum.  Partimizde 3 dönem kuralı var. Bizler partimizin kurallarına uyacağız. Üç dönem kuralına göre bizim görevimizin sonuna geliyoruz. Ama bir sürpriz olursa yani Cumhurbaşkanımız talimat verirse 3 dönem kuralını açtık devam edin şeklinde, yine devam ederiz. Partimiz bize ne görev verirse onu yapacağız.

ARAKLI BAYBURT YOLU PROJESİ’NİN GURURUNU YAŞADIM

Benim siyasi hayatım boyunca takip ettiğim bir proje vardı. Araklı’mızın da kaderini değiştirecek, ticaretini, gelişmesini sağlayacak Araklı Bayburt Yolu Projesi, vatandaşımız çok istiyordu. Bunu başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Sayın Milletvekilimiz Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu, eski Ak Parti Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu’nun katkıları ile beraber projeyi başlattık. Araklı Bayburt yolunu hayalimde olan projeyi başlatmanın gururunu yaşıyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Bunu başarmanın mutluluğunu yaşadım.



YOL MEDENİYETTİR


Alt yapı, üst yapı yani 2500 kilometre yol ağı var. Büyükşehir yasasıyla beraber, köyler mahalleye dönüştü. 2500 kilometre her eve bir yol var. 2500 kilometre yol ağına büyükşehrimizle, biz ilçe belediyemizle, bakanlarımızla, Cumhurbaşkanımızla, milletvekillerimizle hizmet ediyoruz. Dolayısıyla kapalı yolumuz yoktur. Şuanda yine ulaştırma bakanlığımızın büyük desteği ile beraber asfaltlama yapıyoruz, aynı zamanda çocuk parklarımız yeniliyoruz. Bizler göreve geldiğimiz günden beri aşkla koşup çalışıyoruz, yorulmuyoruz.

İLK GÜNKİ GİBİ DEVAM EDECEĞİZ

Plajlar oluşturduk, insanlar rahatça ücretsiz denize giriyorlar. Toki̇ ile beraber büyük projeleri yaptık. Okullar yaptık, konutlar yaptık, afet konutları yaptık. Çok güzel bir sanayi sitesi yaptık. Yine Karadere vadisinde yol boyunca, sahillerde dahil olmak üzere yürüyüş yolları, bisiklet yolları oluşturduk. Karadere boyunca turizme açık şelaleleri ortaya çıkardık. Turizme açtık ilçeyi. Pazarcık tesislerini faaliyete geçirdik. Tabi hayalimdeki projedir, zorlandığım proje kentsel dönüşüm projesi. Bundan sonrasında da yine ilçemiz için çalışmalarımıza ilk gün ki gibi devam edeceğiz.

RÖPORTAJ : TUĞBA ÖZTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap