SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Amasya'da üretildi! Trabzon'da göllere bırakıldı!

Amasya'da üretildi! Trabzon'da göllere bırakıldı!

20 Eylül 2023 Çarşamba - 14:32




Amasya’da üretilen yavru sazanlar Trabzon’da göllere bırakıldı.





Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisi'nde üretilen 50 bin adet sazan balığı yavruları, Trabzon’da Sera Gölü ve Balıklı Göl'e bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce kaynakların balıklarla zenginleştirilmesi ve amatör avcılığı özendirilmesi adına değişik türlerle "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde, Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisi'nde üretilen 50 bin adet sazan balığı yavruları, Trabzon’da daha önceden belirlenen Sera Gölü ve Balıklı Göl'e İl ve İlçe Müdürlüğü personellerince salımı yapıldı.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, iki kaynağa yaklaşık 50 bin adet yavru bırakıldığını belirterek “Ülkemiz iç su balık faunası çeşitli faktörlerden dolayı sürekli değişime uğramaktadır. Bakanlığımızca da bu çerçevede stokları destekleme amacıyla balıklandırma çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda İlimizde koruma kontrol faaliyetlerinin yanı sıra balıklandırma ile de stoklarımız desteklenmektedir. İlimizde belirlenen iki kaynağa yaklaşık 50 bin adet yavru bırakılmıştır'' dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap