SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Altuntaş esnafı kutuplaştırdı

Altuntaş esnafı kutuplaştırdı

23 Aralık 2017 Cumartesi - 07:37




Karşıyaka Dolmuş Durağı Başkan Yardımcısı Mustafa Öksüz, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın mevcut başkanı Turan Altuntaş’ı odayı yönetememek





TRABZON - Karşıyaka Dolmuş Durağı Başkan Yardımcısı Mustafa Öksüz, 7 Ocak’ta yapılacak olan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Kongresi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Kongrede başkan adayı Ömer Hakan Usta’yı neden desteklediğini açıklayan Öksüz, “Zamanında mevcut başkan Turan Altuntaş’a da oy verdik. Ama gelişen süreçte mevcut başkan her türlü yanlışı yaptı ve verdiği hiçbir sözü tutmadı. Tutmadığından dolayı biz başkan adayı Ömer Hakan Usta’nın yanındayız” dedi.

ÇÖZÜM ADAMI

Şoförler Odası’na gittiklerinde her işin Ömer Hakan Usta ile çözüldüğünü belirten Öksüz, “Cemiyetle ilgilenen Ömer Hakan Usta’dır. Başkanı cemiyette gören pek az kişidir. Gören de dayı, ağa havasında görür. Cemiyet şoför esnafının odası değil Altuntaş’ın babasının evi olan bir yer. Altuntaş cemiyete giden herkese ağam paşam gibi davrandığı için Ömer kardeşimizle birlikteyiz. Şoför esnafı artık hizmet bekliyor, dostluk bekliyor, arkadaşlık bekliyor” dedi.

DURAKLARIN %80’İ MAĞDUR OLDU

Öksüz, ‘cemiyet başkanlığını Turan Altuntaş’tan başkası yapamaz’ söylemleriyle ilgili şunları kaydetti: “Turan Altuntaş hakkında ayet mi var? Bu insanların aklı yok mu? Burada üniversite mezunu mu olması gerekiyor? Turan Altuntaş’ın tahsili nedir? Özelliği nedir? Bu esnaf halkına argo davrandığı için mi Turan Altuntaş’tan başkası olmuyor? Duraklardaki arkadaşlarımız ‘Riske atamayız’ diyorlar. Şu ana kadar neyi garanti altına aldınız? Bugüne kadar Trabzon’daki durakların yüzde 80’i mağdur olmuştur. Master planında mağdur olmuşturlar.”


BİZİM İÇİN İŞ YAPMADI

“Bunlara 10 tane koyun versen o koyunları bekleyemez” diyen Öksüz, “Bunlar bizlere çocuk diyorlar. Onlar kadar benim çocuklarım var. Onların hepsi benden 2’şer 3’er yaş küçüktür. Yönetmesi için durak başkanlığı yapması gerekiyor. Ömer Hakan Usta’nın yanında durak başkanlığı yapan birçok arkadaşımız var. Turan Altuntaş’ın şu ana kadar bizim için hiçbir makama gidip bir iş yapmışlığı yoktur” dedi.

ORTADA DOST KALMADI

“Şoför esnafı dosttur” diyen Altuntaş’a seslenen Öksüz, “Şoför esnafı Altuntaş’ın yüzünden bir duraktan diğer bir durağa gidip çay, kahve içemiyor. Yolda birbirini görse dönüp bakmıyor. Cemiyette de aynı şekilde esnaf birbirine düşman oldu. Esnafı kutuplaştırmıştır. Bu konuda ben çok üzgünüm ama biz hep arkadaşız, kardeşiz, dostuz” dedi.

DEĞER DÜŞTÜ


12 yıldır cemiyette hiçbir zaman bütünlüğün olmadığını savunan Öksüz, şöyle dedi: “22 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Benim durağım 8-10 yıl önce Trabzon’un herhangi bir yerinde 4 tane daire alırken şimdi 1 tane daire alamıyor.”

TAKiPÇiSi OLACAĞIZ

Ömer Hakan Usta’nın başkan seçildiği takdirde birçok sıkıntının ortadan kalkacağını söyleyen Öksüz, “Usta başa geldikten sonra esnafı ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Tek yumruk olacağız. Şoförler Odasının bir kuruş parasının bile heba edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Hesabını da soracağız. Kimse şoför esnafının parasını kendi menfaatine geçiremez. Bunun takipçisi olacağız” dedi. 

KANDIRMAYIN

Altuntaş’ın seçim kaygısıyla, odaya gelen üyelere ‘aidatını silerek bana oy ver’ diyecek kadar kendisini küçülttüğünü öne süren Öksüz, “Bundan 6 ay öncesine kadar ufak bir miktar borcu olan üyeyi mağdur eden bir yönetim şimdi oy sözüyle mücadele veriyor. Bu, onun ne kadar basitleştiğinin de örneğidir. Esnafımız bu tür şeylere tamah etmez, gereğini sandıkta yapar” dedi. Öksüz, Altuntaş’ın 12 yıl önceki ile şu anki mal varlığını açıklamasını istedi.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap