SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ali Babacan Trabzon'da açıkladı! ''Son 20 yılın en kötüsünü yaşıyoruz...''

Ali Babacan Trabzon'da açıkladı! ''Son 20 yılın en kötüsünü yaşıyoruz...''

21 Temmuz 2022 Perşembe - 17:30




DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığının açılışının ardından, Trabzon Basını ile bir araya geldi.





DEVA Partisi Trabzon İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Babacan, ilk olarak ülke gündemi ile ilgili açıklamalar yaparken ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TEŞKİLATLANAN PARTİ…. 

Babacan, toplantıda özetle şu şekilde konuştu: 

Yoğunlaştırılmış program yapıyoruz arkadaşlarla beraber. 

2 yıllık kısa süre içinde Türkiye’nin 81 ilinin tamamında il başkanlığımız görevinin başında. Kısa zamanda hem yaygın ve güçlü bir şekilde teşkilatlanan parti olduk. 

Her konuda eylem planı hazırlıyoruz. 

Bu kadar detaylı bir planlama Türkiye’de yapılmadı.

Milletvekillerine, bakanlara, bakan yardımcıları, Genel Başkanlara gönderdik. Bayramdan önce dağıtımını yaptık. 

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM

6 parti ile beraber yürüttüğümüz çalışmalar. Bunlarda önemli olan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem… Bunu da önemli görüyoruz. Türkiye’de kutuplaşmanın, ötekileştirmenin, düşmanlaştırmanın, nefret dilinin hakim olduğu siyaset sahnesinde uzlaşma ve mutabakat üzerinden siyaset yapılabileceğini dünya aleme göstermiş olduk. 


HAYAT PAHALILIĞI… 

Hayat pahalılığı son 20 yılın en kötü noktasında. Bu kadar kötü enflasyon Türkiye yaşamamıştı. 90’larda yaşadığımız türden enflasyon. 

Türkiye sadece şu anda ekonomik kriz yaşamıyor, aynı zamanda dış politika, eğitim krizi, sağlık konusunda da bozulmalar var. 

EKONOMİK KRİZİN AŞILMASI 6 AYDA MÜMKÜN

Ekonomik krizin aşılmasının en geç 6 ayda mümkün olduğunu düşünüyoruz. Enflasyonun da en geç 2 yılda tek haneye düşeceğini söylüyoruz. Daha önce yaptık, ilk defa yaptığımız işler değil. 

TEMERRÜTRİSKİ VAR

Bir şartla: Türkiye’nin temerrüte düşme riski var. Türkiye bunu daha önce yaşamadı. Şu anda bu risk yükselmiş durumda. Hükümete çağrıda bulunduk. 
Dedim ki, bir an önce Merkez Bankası ve TÜİK’in başına ehil kişiler atayın. Bağımsız çalışsınlar. Allah korusun Temerrüde düşerse ülke oradan çıkarmak zor olacak. O zor iş.

CUMHURBAŞKANI ADAYI KUTUPLAŞTIRICI DEĞİL… 

6’lı masa ortak iş birliği alanlarını tespit eden ve beraber çalışma ortaya koyan..

Belirlediğimiz ortak çalışma alanları ortaya koyuyoruz, o alanlarda çalışma yapıyoruz. Bunun dışında ortak Cumhurbaşkanı hedefimiz var. 

6 parti ortak kriter setini daha önce kamuoyuyla paylaştı. 

Her toplantı sonrasında basın açıklaması yapıyoru. Orada kriterleri açıklıyoruz. 

Burada en önemli konu kucaklayıcı, birleştirici, birleştirici Cumhurbaşkanı adayı. Kutuplaştırıcı değil. 

Demokrasiyi içselleştirmesi lazım. Sözde değil, özde olması lazım. 

Bunların hepsi madde madde, yazılı bir şekilde açıklandı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYI İLE İLGİLİ TARTIŞMAYA İZİN VERMİYORUM

Bizim şu anda birinci tercihimiz, 6 partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı belirlemesi. O adayın da açık farkla birinci turda seçimi kazanması. A planı.. 

6’lı masada henüz bir görüşme yapmadık. 6 başkanın oturduğu masada her hangi bir isim olur veya olmaz diye değerlendirme olmadı. Bu Cumhurbaşkanı 6 partinin Genel Başkanlarından biri de olabilir dışardan da olabilir. 

Bizim kendi partimiz içinde benim olduğum ortamda Cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili tartışmaya izin vermiyorum. 

Günü gelince konuşalım. Herkes dışarda görüşmelerini yapsın ama bu konuyu günü geldiğince dışarda konuşalım. 

 Parti uzlaşma sağlayamazsa o zaman her parti kendi adayıyla seçime gider doğal olarak. 

Parlamenter sistemde, her partinin genel başkanı o partinin Başbakan adayı. 

Kritik bir süreç işletiyoruz. Adama göre iş, işe göre adam.. Adama göre mi iş mi bulacağız, işe göre adam mı?


Farkındalık artıyor, bilmeyenler biliyor, duyanlar duyuyor.. Bilenler ve duyanların kanaatlerinin olumlu olduğuna müşahade ediyoruz. 

Bizim böyle karşı kitlemiz yok. Deva partisinin karşısında böyle bir kitle yok. Çünkü biz kimseyi karşımıza alarak siyaset yapmıyoruz. Biz meselelerle mücadele etmeye çalışıyoruz. Bunun da olumlu sonuçlarını alıyoruz. 

İktidardaki partilerin seçimlerde iyi sonuç aldıkları Bayburt, Gümüşhane gibi yerden geliyoruz. Orada gördüğümüz tablo bizi motive etti. Hızla değişiyor işler… 
İnsanlar gün geçtikte işlerin daha farkına varıyor. 

Sorunları çözmeye talibiz. İnşallah iyi bir sonuç seçimlerde alacağız… 

(İMAMOĞLU’NUN VE BİR ÇOK İSMİN KAMUOYUNDA CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK KONUŞULMASI) 

Biz her hangi bir isimle ilgili olur da demedik olmaz da demedik. Olası isimlerle alakalı aday olduklarını ima eden ya da açıkça söyleyen, isimlerle ilgili kamuoyunda tartışma, değerlendirme devam ediyor. Biz bu değerlendirmeyi sıhhatli görüyoruz. İsimlerle alakalı kamuoyu değerlendiriyor. Şu anda kamuoyunda devam eden değerlendirme süreci sıhhatli görüyoruz. İsmi geçenleri daha iyi tanısın. Kamuoyundaki değerlendirme ve tartışma sürecini 6 partinin ışık tutacak süreç olduğuna inanıyoruz. Bu evrile evrile gidiyor. 

1 sene önce adı geçen isimleri yoklayın. Bugün yoklayın. Bazı isimlerin adı daha çok geçiyor bazıları geçmiyor. Ülkemiz için en hayırlı tercih yapılacak. 
Bu tartışma ve merak etme süreci sıhhatli süreci.. Faydalı bir tartışma. Bu devam etsin. Bu sürecin sonunda bakarız, halk en çok kimi istiyor, bakarız ederiz, tabi başka kriterler de var. Hepsine uygun bir isim üzerinde umut ediyorum mutabık kalırız. 

(ESKİDEN NEDEN AK PARTİ’DEN AYRILDIN DENİYORDU, ŞİMDİ 6’LI MASAYI BOZMAYIN)

Bayburt’ta soran olmadı, niye ayrıldınız diye soran olmadı. Anlıyorlar artık, sebeplerini… Sebepleri malum oldu. İlk başta anlıyorum.Zor.. Ama bir yandan ülkenin içine düştüğü durum var. Onu anlamak, değişimi yaşamak kolay değil. Çoğumuz yaşadı. Vatandaşlarımızın da o süreci yaşaması doğal.. 

DEMİRYOLU PROJESİ… 

Biz hesabını kitabını yapmadığımız hiç bir işin sözünü vermiyoruz. Somut projeler üzerinden, daha öncen yaptığımız projeler var. Mesela neyin sözünü veriyoruz. Sulama.. 5 yılda Türkiye’de bütün sulama projelerini tamamlayacağız. 

Somut projelerle ilgili hesabını kitabını yapmadan, fizibilite çalışması yapmadan bir şey dememiz doğru olmaz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap