SON DAKİKA



Haber > Trabzon > AK Parti Trabzon ilçelerinin kongre tarihleri belli oldu

AK Parti Trabzon ilçelerinin kongre tarihleri belli oldu

26 Şubat 2020 Çarşamba - 11:45




AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, basın toplantısı düzenledi.





AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

Revi, “ Değerli basın mensuplarımız gündeme ilişkin konuları değerlendireceğimiz basın toplantımıza hoş geldiniz! 

Öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve güvenlik güçlerimiz; Ülkemizin bekası, bölgemizin huzur ve güvenliği için sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlarda Şehit olan Askerlerimize Allah’tan rahmet Yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Rabbim Mehmetçiğimizin ayaklarına taş değdirmesin! Van’da yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.

AK Parti teşkilatları olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde partimizin kurulduğu günden bu güne kadar milletimize hizmet etme gayesiyle çıktığımız bu yolda sayısız yatırım ve projelere imza attık. 

Genel Merkez AR-GE Başkanlığımız tarafında 19. Dönem Siyaset Akademisi programı organize edildi.

19. Dönem AK Parti Siyaset Akademisine Trabzon Teşkilatı olarak büyük önem gösteriyoruz. 

Göstermiş olduğumuz bu önem neticesinde bu güne kadar düzenlenen siyaset akademilerine göre 346 başvuru ile yüksek sayıda talep oldu. 

Bu da gösteriyor ki partimize ilgi ve bizim siyaset anlayışımıza olan güven artarak devam ediyor. 

29 Şubat günü hem İlçe Kongrelerimiz hem de Siyaset Akademisi Programımız başlayacak.

Aynı zamanda Geçmişten günümüze partimizde görev yapan bütün teşkilat mensuplarımız ile bu akşam saat 17.00’da bir araya geliyoruz.

Radison Blue Otelde eski teşkilat mensuplarımızla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz.  Bütün basın mensuplarımızı da akşamki programımıza davet ediyoruz. 

Programı takip etmek isteyen basın mensuplarımız için Gazeteciler Cemiyeti önünden araç kaldıracağımızın da bilgisini paylaşmak isterim. 

Ayrıca;İlçe Kongrelerimiz için de basın mensuplarımıza araç tahsis edilecektir.

Trabzonumuz için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Fındığımıza, Çayımıza, Trabzonsporumuz’a ve bize ait olan tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz. 

‘Her şey Türkiye için’ diyerek çıktığımız bu yolda ‘Hep Birlikte Yeni Hedeflere’ doğru büyük bir kararlılıkla ilerliyoruz. 

Muhalefet partisi siyasetçilerinin uzun süredir kronik haline gelen şehrimizde yapılan hizmetleri görmeme hastalığı tedavi edilemez boyutlara ulaştı. 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da kamuoyunu yanlış ve yalan bilgilerle yanıltarak çarpıtma yöntemi ile sanki Trabzon'a hiç yatırım yapılmamış gibi cümleler sarf ederek geleneği bozmadı. 

Defalarca şehrimize yapılan yatırımlarla ilgili açıklama yapmamıza rağmen ciddiyetsizce rakamlardan ve gerçeklerden uzak açıklama yapılmasını hoş karşılamıyoruz. 

Kendisi de mühendis meslektaşım olan Sayın Ahmet Kaya ile rakamlar üzerinden tartışmak isterdim. Fakat görüyorum ki kendisi matematikten bayağı uzaklaşmış ve siyasetin çarkında mühendisliğini kaybetmiş.

Açıklamaları ne kadar gerçek dışı da olsa kendisinin Milletvekili olması hasebiyle kendisine bir kez daha cevap veriyorum. 

Sayın Kaya Trabzon’a 1 çivi bile çakmadılar diyorsunuz! AK Parti İktidarları döneminde Trabzon’a toplamda 33 Milyarlık yatırım yapıldı. 

Siz bu yatırımları maliyeti 10 kuruş bile olmayan bir çivi ile nasıl kıyaslayabiliyorsunuz?

Büyük projelerin gerçekleştirilmesinde plan, proje ve yasal mevzuat kısımlarının da projeye dahildir.

Yani büyük projeleri evde tadilat yapmaya benzetmesinler. Büyük projeler zaman alabilir. Dolayısıyla içi boş açıklamalarla kamuoyunu meşgul etmeye gerek yok. 

Hayal dahi edemeyeceği projeleri gerçekleştiren AK Parti iktidarını kendince hiçbir şey yapmamış gibi gösterme çabası çok gülünç bir siyaset taktiğidir. 

Sadece Karayolları tarafından şehrimizde yapılan ve yapımı devam eden 35 proje vardır. Bunları gidip yerinde görebilir. Ya da milletvekili olarak kurumlardan bilgi alabilir.

Bu şehre AK Parti iktidarları döneminde hiç çivi çakılmadı demesi Ahmet Kaya’nın şehirle bir bağının olmadığını gösterir. 

Trabzon’u 2002 yılında 325 bin 176 yerli,  27 bin 870 yabancı olmak üzere toplam 353 bin turistin ziyaret etmişken bu rakam 2019 yılının Ocak-Kasım döneminde 947 bin 961'i yerli, 586 bin 496'sı yabancı olmak üzere 1 milyon 534 bin 457 turist ziyaretçi sayısına ulaştı.

‘Çivi çakılmayan’ şehrimize turist sayısı iktidarımız döneminde 5 kat artış göstermiş. 

Trabzon Havalimanı'ndan 2019 yılında iç hatlarda  3 milyon 372 bin 131, dış hatlarda ise %46 artışla 394 bin 917 olmak üzere toplam 3 milyon 767 bin 148 yolcu taşındı. 

Bunları göremiyor olabilir fakat Sayın Kaya Ankara’dan Trabzon’a geldiğinde evine giderken bile onlarca projeyi yerinde görebilir. 

Havalimanından çıktığı zaman Pelitli kentsel dönüşümünü görmüyor, Tanjant yolunu Sahil yolunu, Ayasofya kavşağını, Ayasofya cami ve çevresini, Zağnos vadilerini, 
Ortahisar belediyesi ve kaymakamlık binasını Bahçecik TOKİ konutlarını, Karşıda SGK binasını, Botanik parkı, Erdoğdu duble yolunu, Kanuni bulvarını hiç görmemiş mi?
Yoksa Sayın Kaya gerçekte bir ‘Çivi’ mi arıyor? 

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğümüz vasıtası ile IPARD I ve IPARD II Programları kapsamında toplamda 177 proje ile sözleşme imzalandı. Sözleşme imzalanan projelerin toplam yatırım tutarı: 153.5 Milyon TL, Aynı zamanda Sözleşmesi tamamlanan 177 projenin 49 tanesi kadın girişimcilere aittir. 

Sözleşmesi devam eden 52 adet projenin 33 tanesi kadın girişimcilere aittir. Toplam Yatırım tutarı: 84.536.367,99 Destek tutarı: 60.352.579,37 Sosyal Güvenlik Kapsamında Aktif Çalışan Kişi Sayısı 2019 yılı verilerine göre 194.540 kişi. 2009 yılında 154.505 kişi olan aktif çalışan kişi sayısı 40.035 kişi artarak 194.540’a ulaştı. 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın da dile getirdiği ‘Üretim ve istihdamı arttırmak’ için özel sektörde işçi çalıştıran işverenlerin yararlandığı SGK primlerine 5 puanlık indirime, ilave 6 puan daha indirim uygulanması teşvik süresi 1 yıl daha uzatıldı. 

Trabzonluların hayal projesi Trabzonsporumuz’un yeni evi Akyazı Stadının yapılmasıyla Hüseyin Avni Aker Stadı TOKİ’ye devredilerek Millet Bahçesi olarak Trabzonluların hizmetine sunulacak. 

Yine bizim dönemimizde devlet üniversitesi olarak Trabzon Üniversitesi, Özel Üniversite olarak da Avrasya Üniversitesi açıldı. 

Bizim dönemimizde büyük eğitim yatırımları gerçekleştirildi. Sanayi alanında büyük atılımlar gerçekleştirdik. 

Hükümetimiz döneminde kurulan Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) – Çalışan sayısı 600 kişi, Tam kapasitede hedeflenen istihdam sayısı 1500 kişi. Şinik OSB - Çalışan sayısı 178 kişi, Tam kapasitede hedeflenen istihdam sayısı 1200 kişi  Vakfıkebir OSB – Şuan Çalışan yok, Tam kapasitede hedeflenen istihdam sayısı 1500 kişi
Arsin OSB Çalışan sayısı 4.453 kişi, alt yapı çalışmaları ile kapasitesi arttırılmış ve yatırımlar devam ediyor. 

Toplam 90.7 Dönümlük alanda devam etmekte olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında kamulaştırmalar %70,22 oranında tamamlandı.Bugüne kadar hak sahiplerine 223.295.683,80TL ödendi. 

Alanın tamamına ilişkin imar planları Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 14.02.2020 tarihinde onaylandı.

Çömlekçi Dönüşüm Alanı’nın 1.Etap 1.Bölge kısmına ilişkin uygulama projelerinin tamamlanmasına müteakip yapım ihalesine çıkılacak. 

Ayrıca kamulaştırma işlemlerinin daha hızlı ilerlemesi için Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzalarıyla 04.10.2019 tarih ve 30908 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Acele Kamulaştırma Kararı doğrultusunda 28 parsele ilişkin kamulaştırma işlemleri başlatılmış ve süreç devam etmektedir.”

Kanuni Bulvarı Projesi’nin toplam yapım bedeli 1.385.000.000 şuana kadar yapılan maliyet 700.407.000 TL. Kanuni Bulvarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. 

Kamulaştırma bedeli olarak da 1.830.000.000 TL ödendi. Yaklaşık olarak 2.000.000.000 daha kamulaştırma bedeli ödenmesi planlanıyor. 

Trabzon şehir geçişi devlet yolu (Kanuni Bulvarı ile Akyazı ve Sahil Bağlantı Yolları, Akyazı Köprülü- Uğurlu Kavşakları arası 412 Milyon TL ile tamamlanmıştır.

Kaşüstü Kavşağı Dalçık Projesi ile Türkiye’de diyafram duvar kullanılarak su seviyesinin altından geçirilen ilk projelerden biri yapılarak Yomra-Kaşüstü Trafiği rahatlatıldı. 

Söğütlü Eğitim Fakültesi önü Haçkalı baba kavşağı ve Erdoğdu kavşağı projeleri ihale edildi. Müteahhitlik sözleşmesi imzalandı. 

Haçkalı Baba ve Söğütlü kavşaklarında proje tadilatlarının onaylanmasıyla birlikte proje ivedi olarak başlayacaktır. 

Projesi hazır olan Erdoğdu kavşağı ise Devlet Tiyatro Binasının yeni yerine taşınmasıyla birlikte yapımına başlanacak. 

Güney Çevre Yolu 1/5000’lik plana işlenmiştir. Ancak mevcut işlenmiş olan yol bulvar yolu olarak planda bırakılarak Beşikdüzü’nden Of’a kadar yeni çevre yolu planlanmaktadır. 

Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi 2780 dönüme çıkartılarak projesi ihale edildi. Yapımı 2020 yatırım programına alındı. 

Trabzon’un konvansiyonel demiryolu ağına bağlayacak Erzincan-Trabzon Demiryolu Etüd ve Uygulama projesinin ihalesi Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğümüz tarafından 14 Mayıs 2018 tarihinde yapıldı. 

Projenin teslim edilmesine müteakip ivedilikle yapım ihalesine çıkılacaktır. 

Balıkçılık sektörü kümelenme projesi yapılmaktadır. Kümelenme içerisinde yer alan firmaları yurt dışında pazarlama faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. 

Su ürünleri kaynaklarının kayıt altına alınacağı doku, DNA bankaları, Balık Müzesi, su ürünleri genetik kaynaklarının ve tüm türlerin koruma altına alınacağı modern ve uluslararası seviyede “Türkiye Su Ürünleri Gen Bankası ve Bio-Teknoloji Merkezi'nin yapımı devam etmektedir. Her yıl Trabzon’dan yaklaşık 15.000 ton balık ihraç ediliyor. 

TTSO olarak Teknokent yanında bölgemize hizmet verecek İnovasyon Merkezi inşaatımız  %80 oranında gerçekleşerek devam etmektedir. 

Of-Çaykara yolu 372.500.000 proje bedeliyle bölünmüş yol olarak ihale edildi. Yapımı hızla devam ediyor. 

Düzköy Akçaabat yolu proje bedeli 95.258.694 TL Proje bedelli yolun 67.645.000 Tl2lik kısmı yapılmış bölünmüş yol olarak yapımına hızla devam etmektedir. 

Terminal binası ilimiz, Ortahisar ilçesi, Sanayi mahallesi 1628 ada, 1 parselde 30.000m2 alanda planlanmaktadır. Toplam İnşaat alanı 9.400 m2’dir. Bina zemin ve 2 normal kattan oluşmaktadır.

Terminal alanında 30 araçlık otobüs peronu, 106 araçlık açık otopark, 12 araçlık taksi, 16 araçlık gümüş vadi, 20 araçlık servis park yeri bulunmaktadır. 

Terminal Binası zemin katında 20 bilet satış yeri, 5 kafeterya, 4 büfe, ticari birimler, bekleme salonu ve terminal hizmet birimleri birinci katında idari ve teknik birimler, ikinci katında belediye hizmet birimleri tasarlanmıştır. “

Ortahisar Kaymakamlık ve ilçe belediye binası tamamlandı. Sürmene hükümet konağı tamamlandı. Çaykara Hükümet Konağı inşaatı tamamlandı. 

Arsin Hükümet Konağı inşaatı devam ediyor. Şalpazarı Hükümet Konağı inşaatı devam etmekte, Vakfıkebir Emniyet Müdürlüğü inşaatı devam etmekte, Ortahisar Pelitli Çevik Kuvvet inşaatı devam etmekte, Sürmene emniyet müdürlüğü inşaatı devam etmekte. Of 150 yataklı devlet hastanesi devam etmekte, Of jandarma binası devam etmekte
Bir Rüya Gerçek Oluyor, Zigana Tüneli Tamamlanıyor: Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan ana arter üzerinde en önemli geçiş güzergâhında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Zigana dağına yapılan ve uzunluğu 14,5 km olan Zigana Tünelinde, Trabzon ve Gümüşhane tarafından karşılıklı her iki tüpte delme işlemi yaklaşık % 65 seviyesine ulaşmış olup projenin 2021 sonunda tamamlanması planlanmıştır.

İlimiz ilçelerinde Sahil Tahkimatı, Çekek Yerleri, Balıkçı ve Motor Barınakları, Tersane İnşaatı, Barınma Yerleri vb. projelerin yapım, bakım ve onarımları tamamlanmıştır. 

Bunlara ek olarak Şehir Hastanesi Projemiz 2020 yatırım programına alınmış olup yapım ihalesine Mart Ayında çıkılması planlanmaktadır.

Trabzon Pazarkapı- Liman Kavşakları ve Değirmendere trafiğinin tamamen rahatlatılmasını sağlayacak; Çömlekçi Tüneli ve Değirmendere Tünel ve Kavşak Projelerinin yer teslimi yapılmış, ivedi olarak yapımına da başlanılacaktır. 

Ayrıca; 3 adet karakol binası, MİT hizmet binası ve lojmanı, 70 daireli lojman inşaatları, 4 adet tarım müdürlüğü hizmet binası, 112 Acil Çağrı Merkezi, Ortahisar Kaymakamlık ve Belediye Hizmet Binası Sürmene Sosyal Güvenlik Merkezi Hizmet Binası, 2 adet jandarma hizmet binası tamamlanarak hizmete açılmıştır.

2002’den bu güne Trabzon’da sadece KTÜ Bünyesinde 8 yeni fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokul, 7 meslek yüksek okulu, 14 uygulama ve araştırma merkezi açıldı. 

Trabzon Bugün itibariyle toplam aktif öğrenci sayısı 40 bine yakın. Trabzon üniversitemiz ve Avrasya Vakıf Üniversitesi ile birlikte 60 bine yakın öğrencinin yaşadığı bir şehir haline geldi. 

Türkiye genelinde yapılan öğrenci dostu şehirler sıralamasında Trabzon üst sıralardadır. 

Bunun sebebi gençlere ve öğrencilere yönelik yaptığımız yatırımlardır. 

2003'ten 2019'a Trabzon'da toplamda yaklaşık 33 Milyar Türk Lirası yatırım yapıldı.

Kamu yatırımlarının dağılımı şu şekilde; 

Ulaşımda; 15.059.395.000 TL, 
Sosyal Altyapıda; 4.379.245.000 TL,
İçmesuyu; 4.080.492.000 TL 
Tarımda; 1.930.568.000 TL 
Eğitimde; 1.930.456.000 TL 
Konut; 1.648.897.500 TL Sağlık; 1.001.284.000 TL, 
Spor; 992.500.000 TL, 
Genel idare; 488.278.500 TL 
Enerji; 428.532.000 TL, 
Sanayi ve Teknoloji; 323.588.000 TL 
Turizm; 218.394.000 TL 
Sosyal Yardımlar; 171.000.000 TL
Adalet; 110.757.000 TL 
Kalkınma Ajansı; 97.000.000 TL 
Maden; 5.625.000 TL 


Bugün Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da doğum günü. Rabbim liderimizi başımızdan eksik etmesin. Sağlıklı uzun ömürler diliyorum. 
Bizim davamızda Durmak yok! Allah yar ve yardımcımız olsun. 

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyla Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 

Tarihleri kesinleşen kongrelerimiz şu şekilde;

Köprübaşı 29 Şubat, Maçka 1 Mart, Hayrat 14 Mart ,Araklı 15 Mart, Vakfıkebir 28 Mart, Tonya 29 Mart, Şalpazarı 19 Nisan ve Dernekpazarı Kongremizi de 18 Nisan’da saat:11.00’da gerçekleştireceğiz. 

Kongre sürecimizin başarılı olmasını ve neticesinin de şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.'' ifadelerini kullandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap