SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Metin Genç: Kabe’ye hakaret provokasyondur

Ahmet Metin Genç: Kabe’ye hakaret provokasyondur

31 Ocak 2021 Pazar - 18:26




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten provokasyona tepki geldi.





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Boğaziçi Üniversitesi kampusünde 5 öğrenci tarafından Kabe resminin yerlere serilmesine tepki gösterdi. Genç, “Hangi dine ve hangi inanca ait olursa kutsal değerlere hakeret asla kabul edelimez ve bu durum ifade özgürlüğüyle hiçbir şekilde bağdaşmaz” diyerek şu ifadeler yer verdi: “İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi bahçesinde LGBT’li 4-5 öğrencinin en kutsalımız olan Kabe’mize yaptıkları ağır hakaret kabul edilemez. Bu eylem 4-5 öğrenciyle de sınırlı tutulamaz.

Sapkın bir dünyaları olduğu gözlenen bu öğrencilerin Müslümanların Kıblesi ile ne sorunları olabilir? Neden insanımızın en kutsalını hedef aldılar? Atanan Rektörü istememenin Kabe ile ne ilişkisi olabilir? Bütün bu sorunların tek bir cevabı vardır. Bunlar kullanılan birer provokatördür ve toplumun sinir uçlarıyla oynayıp farklı şeyler hedeflemektedirler. Ancak bunu başaramayacaklar.

Türkiye daha önce örneğini yaşadığı dışardan organize edilen yeni bir GEZİ’ye izin vermeyecektir. GEZİ eyleminde ‘mesele 3-5 ağaç meselesi değil, hâlâ anlamadın mı?’ mesajlarıyla eyleme davet edenler şimdi ‘melese rektör meselesi değil hâlâ anlamadın mı?’ ifadeleriyle mesajlaşıyorlar. Türkiye bu yeni oyuna gelmeyecek ve izin vermeyecektir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap