SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet KÜÇÜK 'Tüm Mesaimizi Araklı'ya Harcayacağız'

Ahmet KÜÇÜK 'Tüm Mesaimizi Araklı'ya Harcayacağız'

22 Kasım 2023 Çarşamba - 13:05




KTÜ’li akademisyen Araklı Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu





KTÜ’lü Öğretim Görevlisi Ahmet Küçük, Araklı Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.

İlçe binasında başvuru dosyasını ilçe başkanı Şaban Bıyık’a teslim eden Küçük’ün basın açıklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi. ‘Araklı’ya hizmete talibim’ diyen basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizin birliği, beraberliği, başarısı için bir araya gelmiş geniş ailemin değerli üyeleri
Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, bugün beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Öncelikle bildiğiniz üzere uzun zamandır İsrail tarafından abluka altına alınarak açık cezaevine çevrilen Gazze’ye karşı, yine İsrail tarafından 10 Ekim 2023 tarihinden beri acımasız saldırılar başlamış ve bu saldırılar sonucu genç, yaşlı, çocuk, bebek, kadın yüzlerce din kardeşimiz katledilmiştir. İsrail’in bu saldırılarını kınıyor ve hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Ben Ahmet KÜÇÜK

1985 yılında Trabzon’da doğdum. İyisu köyü İlkokulu’nu bitirdikten sonra Araklı İmam Hatip Lisesi’nde ortaokulu tamamladım. Lise eğitimimi Ankara’da aldıktan sonra 2003 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, maliye bölümünde lisans eğitimine başladım. Bu bölümü okuduktan sonra Maliye bölümünde yüksek lisans yaptım. Ayrıca Anadolu Üniversitesi’nde iktisat lisans ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım önlisans eğitimini de tamamladım.

Akademik hayatıma 2010 yılında Gümüşhane Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladım.  2015 yılında Öğretim Görevlisi olarak Bozok Üniversitesi’ne geçtim. 2017 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde, Kariyer Merkezi birimine öğretim görevlisi olarak atandım ve bugüne kadar da bu görevim sürdü. Aynı zamanda Kariyer Merkezi’nde müdür yardımcılığı görevini de icra ettim.

Bu görevimde tüm öğrencilerin kariyerleriyle ilgili sorunlarına kariyer danışmanlığı yaparak çözüm ararken, öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerini destekleyerek fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak adına işveren görüşmeleri ile öğrencilere iş ve staj olanağı sunmanın yanında, teknik gezi, kariyer fuarları, kişisel gelişim seminerleri, akademik eğitimler, sertifika programları gibi 100’den fazla etkinlik ve organizasyon planlayıp yürütümünde aktif rol aldım. Öğrencilerin sosyal ve sportif faaliyetlerinin arttırılması, özgüven oluşumu gibi konularda yardımcı olmaya çalıştım.

Bu işim yanında Araklı İyisu Köyü sakinleri arasında birlik ve beraberliği sağlayabilmek, üniversite öğrencilerinin gelecekle ilgili kaygılarında onlara yol gösterebilmek, yükseköğretim kurumlarına giriş için çaba sarf eden öğrenci kardeşlerimize maddi ve manevi anlamda yardımcı olabilmek adına 2019 yılında İyisu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni gönüldeşlerimle kurduk. Yapılan genel kurullarda tekrar başkan seçildim ve hala dernek başkanlığım devam etmektedir.

Ayrıca toplumsal sorunlara çözüm getirebilmek, insanlar arasında huzurlu bir ortam sağlayabilmek, suç oranlarını aza indirebilmek, mahkemelerin her geçen gün artan iş yüklerini hafifletebilmek için kurulan uzlaştırmacılık biriminde farklı düşüncelere sahip insanlarla fikir alışverişi yapabilmek ve taraflar arasında uzlaşı sağlayabilmek amacıyla 2018 yılından beri Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı bünyesinde uzlaştırmacılık görevini yerine getirmekteyim.
Evli ve iki çocuk babasıyım.

Bildiğiniz üzere şehrime, Araklıma hizmet edebilmek adına 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Ak Parti Trabzon aday adayı oldum. Bugün ise AK Parti’den Araklı Belediye Başkan aday adaylığımı açıklamak, ‘Hizmet yarışında bende varım’ demek için huzurunuzdayım.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yol arkadaşı, AK Parti’nin bir ferdi, Araklı’nın bir evladı olarak proje üretmek, ilçemi geliştirmek ve dönüşümüne katkı sağlamak için karşınızdayım.



ARAKLI'NIN DERTLERİNİ BİLİYORUM

Araklı Belediye Başkanlığı için aday adayı Ahmet KÜÇÜK;

Uzun yıllar devletime öğrenci yetiştirerek hizmet ettim. Birçok gencimizin geleceğe hazırlanmasında rol aldım, rol model oldum. Aynı anlayış ve düsturdan sapmadan; bilgi ve birikimimle birlikte Araklı’ma, AK Belediyecilik çatısı altında hizmet etmek için aday adaylığımı açıklamış bulunuyorum.

Bu ilçede doğup büyüyen ve bu ilçeyi iliklerine kadar yaşayan bir ailenin ferdi olarak söylüyorum.

Dertleri de biliyorum.
Çözümü de biliyorum.
Bildiğiniz üzere,

Yıllardır AK Belediyecilikle harmanlanan Araklı’mız da birçok yatırım yapıldı. Çok güzel işlerin altına imza atıldı.
Yeter mi? Asla…

Şimdi biz gençlerin arka sıralardan ön sıralara geçip, siyaset sahnesinde yer alma, proje üretme zamanı.
Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Cumhuriyetimizin son 22 yılını atılımlar, yatırımlar ve projelerle geçirdi. Araklımız bu 22 yıllık atılımlardan payını elbette aldı. Ancak daha fazla yatırım alma mekanizmasını çalıştıracak ve bu mekanizmayı hızlandıracak genç ellere ihtiyaç olduğu kanaatindeyim.

Ben istiyorum ki;
Gençlerimiz bir etkinlik yapacağı zaman Araklı’da yapsın.
Bir spor müsabakasına hazırlanacağı zaman burada hazırlansın.
Bir proje geliştireceği zaman ‘Nerede çalışacağım’ kaygısına kapılmasın.
Geleceğe Araklı’da hazırlansın.

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabileceği mekanlar Araklımızda da olsun. Fırsat eşitsizliğine maruz kalmasın. Yeni Selçuk Bayraktar’lar Araklımızdan da çıksın. Bunun için gerekli imkanlara sahip olsun. Ülkemizin diğer coğrafyalarında var olan iş dünyasıyla Araklımızda buluşma imkanına sahip olsun. Ufku genişlesin, yaşadığı dünyayı tanıma fırsatı bulsun ve kabuğunu kırsın. Bunun için bilim atölyeleri, merkezleri Araklılı gençlerimizle buluşturulsun. Bunu sağlayabilirim.
Ben istiyorum ki;

Köylerimizdeki Ahmet amca fındığını ekerken, Ayşe nine ineğini bakarken devletin imkanlarından faydalanabilsin. Devletimizin çiftçiye sağladığı imkanlar konusunda bilinçli olsun. Kamu kurumları ile vatandaş arasında bağlar güçlendirilsin. Eğer tarım ve orman müdürlüğünün ücretsiz yaptığı toprak analizinden veya diğer fırsatlardan çiftçimizin, emekçimizin haberi olmazsa, çiftçimiz destek alamadığı gibi devletimizin yaptığı destek girişimleri de karşılıksız kalacak ve bilgisi olanlar bu desteklerden yararlanırken bizler yine olduğumuz yerde saymaya devam edeceğiz. Bunun için daha etkili iletişim araçları geliştirebilir ve bilgi akışını sağlayabilirim.
Ben istiyorum ki;

Araklımız özellikle son dönemde bölgemizde oluşan turizm potansiyelinden daha fazla yararlanabilsin, turizm pastasından daha fazla pay alabilsin. Deniziyle, düzlüğüyle, doğasıyla, şelalesiyle, yaylasıyla bu potansiyel Araklımızda var. Ama her şey zamanında yapılırsa bunu sağlayabiliriz. Ülkemizde bunu sağlayabilecek iş insanları ve kamu kurumları mevcuttur. Yeter ki biz bunun için istekli olalım, bu istek bende mevcuttur.
Ben istiyorum ki;

Ev hanımlarımız, ablalarımız, kardeşlerimiz ev ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek olanaklara sahip olsun. Bu sayede kendi işlerinin patronu olmanın yanında, ailesine çevresine katkı sağlamanın hazzına varabilsin ve kendini de bu sayede değerli hissedebilsin. Evlerinde, ellerinde ürettiği el emeği alın teri ürünlerini sergileyebilsin ve satabilsin. Sadece bildikleri üzerine bir çalışma yapmaktansa farklı el becerileri geliştirebileceği eğitimler alabilsin. Elde ettiği öğretilerle meslek anlamında kolunda bir bileziği olmasının yanında, kazancıyla kendi bileziğini de alabilsin. Bunu sağlayabilecek bilgi ve birikime sahibim.
Ben istiyorum ki;

Esnafımız, iş dünyamız devletin sağladığı imkanları en iyi şekilde kullanabilsin. İlçemiz yatırım teşvik alanları içerisinde yerini alabilsin. Bu amaçla ilçeye hizmet için bir yatırım yapacak olan vatandaşımız, bunu nasıl yapacağını öğreneceği birimi belediyemiz içerisinde bulabilsin. Gençlerimiz, kadınlarımız, iş insanlarımız veya fikri olup bu fikri icraata dökmek isteyen vatandaşlarımız belediye bünyesinde kurulacak olan proje tasarım ve destek biriminden yararlanabilsin. Vatandaşımız Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, KOSGEB gibi birçok kurumumuzun sağladığı teşvik ve desteklerden faydalanabilsin.
Tüm bunları yapabilecek güç elbette AK kadrolarda ve dolayısıyla bu genç kardeşinizde mevcuttur.

Diyeceğim şudur ki; çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda Rabbim bizi utandırmasın, hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Sizler de bizi yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı bir kez daha teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Şimdi bugün itibarıyla hedefimiz Araklı’mızı gönül belediyeciliği ile geliştirmek, dönüştürmek ve geleceğe taşımaktır.
Bu bir bayrak yarışıdır. Geçmişte yapılan hizmetleri unutmadan; daha fazlasını yapmak, çalışmak ve tüm mesaimi Araklı’ma harcamak için adayım.  Desteklerinizi bekliyor, milletimize hizmet yolunda çıktığım bu kutlu yolda Rabbimden hayırlısını niyaz ediyorum.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap