SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Kaya ''Seçim olsaydı fındık 35 liraydı''

Ahmet Kaya ''Seçim olsaydı fındık 35 liraydı''

01 Eylül 2021 Çarşamba - 12:31




CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Tamer Aydın ve ilçe yöneticileriyle birlikte Beşikdüzülü fındık tüccarları, fındık üreticileri ve fındık işçileriyle görüştü.





Beşikdüzü'nde üretilen Giresun kalite yüksek randımanlı fındığın tüccar tarafından 24,5-25 liradan alındığını öğrenen Kaya, "Buradaki fiyatlar bizim oralara göre daha iyi görünüyor. Şu anda, merkez ilçemizde ve doğu ilçelerimizde fındık fiyatları 21-23 lira aralığında. Fındık fiyatı geçen yıldan daha düşük. Olacak iş değil" dedi.
Beşikdüzü'nde Fındık bahçelerine inerek fındık toplayan ve üreticilerle sohbet eden CHP Trabzon Milletvekili Kaya konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

BİZİM FINDIK UCUZLADI!

“Geçen yıl bu zamanlarda fındık fiyatları ortalama 25, 26 liraydı. Aradan bir yıl geçti, şimdi 21,22 lira. Bu nasıl iştir?
Sadece elektriğe son 3,5 yılda % 122 zam yapıldı. Fındık yevmiyeleri 130 liradan 180 liraya çıktı. Her şeyin fiyatı %100'e yakın arttı ama bizim fındık ucuzladı. 
Fındık bizim her şeyimiz, ekmeğimiz. Bu yıl fındığımıza hakkı verilmemiştir, fındık üreticileri mağdur edilmiştir. Bu net ortadadır. Bu büyük bir haksızlıktır.”

SEÇİM OLSAYDI FİYAT 35 LİRAYDI!

“Bu yıl açıklanan 26,5-27 liralık fiyat çok düşüktür. Bu fiyat fındığa reva değildir. Fındık üreticilerinin yüzünü güldürecek fiyatın 35 lira olduğunu defalarca dile getirdik, dinletemedik. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmesi ve artan maliyetlerini karşılayabilmesi için bizim önerdiğimiz gibi fındığın fiyatının 35 lira olması gerekiyordu. Ama olmadı, niye olmadı? Çünkü AKP'nin millet diye bir derdi yok. Çünkü AKP'nin üretim diye, üretici diye bir derdi yok! Tek dertleri iktidarda kalmak. Millet sadece seçim dönemlerinde akıllarına geliyor. Yakında bir seçim olsaydı fındığı en az 35 lira yaparlardı." dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap