SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Kaya: ''Saray’da yol arkadaşlarına bir çırpıda yüzde 40 zam yapanlar nerede?''

Ahmet Kaya: ''Saray’da yol arkadaşlarına bir çırpıda yüzde 40 zam yapanlar nerede?''

Karadeniz Özel

04 Temmuz 2019 Perşembe - 09:43




Karayolları 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nde maaş krizi patlak verdi. Onlarca işçi maaşlarını alamazken evde doğalgaz kesildi, işçiler icralık oldu… Gözler ise Bakanlığa ve Karayollarına çevrildi





// Karadeniz Özel // Furkan YİĞİT // Karayolları 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nde çalışan 60 taşeron işçinin 2 aydır maaş alamadıkları ortaya çıktı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaşanan maaş krizine büyük tepki göstererek, “Saray’daki dostlarına bir çırpıda yüzde 40 zam yapanlar, bugün geldiğimiz noktada, işçimizin maaşını vermiyor. Bu kabullenilebilecek bir durum değil” dedi.

İNSANLARI EZMEYİN… 

Ulaştırma Bakanı M. Cahit Turhan’a da çağrı yapan Milletvekili Kaya, “Ben hükümet yetkililerinden empati yapmalarını istiyorum. Kendilerini işçilerimizin yerine koysunlar, tabloya birde oradan baksınlar. İnsanları parasızlığın altında ezmesinler. Her zaman taşeron işçilerine sahip çıktığını iddia eden hükümet, nerededir… Çıkıp konuşsunlar” ifadelerini kullandı.




TBMM’YE TAŞIYACAK

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: AK Parti hükümetine söylüyorum. Böyle adaletsizlik dünyanın neresinde görülmüştür. İnsanlar alın teri dökecek, çalışıp didinecek ama evine ekmek götüremeyecek. Tüm yetkili merciler bugün itibariyle harekete geçmeli. Emekçi arkadaşlarımızın mağduriyeti giderilmeli” ifadelerini kullandı. Kaya ayrıca konuyu TBMM’ye taşıyacağını söyledi.
 
Beğendim
5
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap