SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Kaya:" Otobüsçü mazottan yolcular bilet fiyatından şikayetçi"

Ahmet Kaya:" Otobüsçü mazottan yolcular bilet fiyatından şikayetçi"

20 Haziran 2022 Pazartesi - 15:36




Artan mazot fiyatları otobüs biletlerini de etkiledi. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon otogar esnafını ziyaret ederek esnaf ve bilet fiyatlarından şikayetçi olan vatandaşların sıkıntılarını dinledi.





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Otogarını ziyaret ederek artan yakıt fiyatları nedeniyle zor günler geçiren otobüsçü esnafını ve bilet fiyatlarından şikâyet eden vatandaşları dinledi. Otobüsçü esnafı Kaya’ya, “Mazot fiyatları hepimizi mahvetti. Otobüs dolu gidiyor ama mazot masrafını çıkarmıyor, zarar yazıyor. Bu da mecburen bilet fiyatlarına yansıyor. İnsanlara fiyat söylemeye korkuyoruz. Akaryakıt fiyatlarına çözüm bulunmalıdır. Aksi halde şehirlerarası otobüs firmaları iflasa sürüklenecek.” dedi.

“ŞEHİLERARASI YOLCULUK LÜKS OLDU. İNSANLAR CENAZEYE, DÜĞÜNE GİDEMİYOR”

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ile birlikte Trabzon Otogarını ziyaret eden Kaya, son 1 yılda artan yakıt fiyatlarına bağlı olarak, otobüs bilet fiyatlarının da 3’e 4’e katlandığına dikkat çekerek, “Şehirlerarası yolculuk yapmak artık lüks oldu. İnsanlarımız cenazesine, düğününe gidemiyor; köyünü, memleketini ziyaret edemiyor. Vatandaşlarımızın Anayasal hakkı olan seyahat özgürlüğü, zamlar ve pahalılık nedeniyle adeta kısıtlanıyor. Hükümet bir an önce akaryakıt fiyatlarıyla ilgili bir düzenleme yapmalı ve bu soruna acilen çözüm üretmelidir.” dedi.

“VATANDAŞIN CEBİNDE EKMEK PARASI YOK BİLETİ NASIL ALSIN?”

Akaryakıt zamlarının otobüs işletmecilerini de yolculuk yapacak vatandaşları da perişan ettiğini ifade eden otogar esnafı: “Vatandaş bilet almaya geliyor, 550 lira diyene kadar tövbeler olsun, 63 yaşındayım ayaklarımdan kafamın ucuna kadar vücudum uyuşuyor buz gibi oluyor. Vatandaşın cebinde vallahi de billahi de ekmek almaya parası yok. Nedir ya, öldük ya. Allah aşkına kurtarın bizi.” diyerek isyan etti.


“BU ZAMANA KADAR BÖYLE BİR DURUM YAŞAMADIK”

CHP’li Kaya’nın ziyaret ettiği bir başka otogar esnafı ise, “Bitik bir durumdayız. Bu zamana kadar böyle bir şey görmedik. Rahmetli Ecevit dönemini yaşadık, Tansu Çiller dönemini yaşadık. Para yoktu ama böyle bir sıkıntımız da yoktu bizim. Bunun önüne niye geçemiyorlar? Şu an İstanbul’a 500-550 liraya bilet kesiyoruz, yarın kaç lira olacağı belli değil. Her gün haberlere çıkıp, her akşam CHP, Meral Akşener, Bay Kemal, yok onu yaptı, yok bunu yaptı. Bırakın bunu, memleketin milletin hali ne olacak? Bana ne altılı masanın adayı kimse.” diye tepki gösterirken bir diğeri ise; “Akaryakıt fiyatları herkesi mahvetti. İnsanlara bilet fiyatı söylerken korkuyoruz. Vatandaş da haklı. Haftada bir fiyat değiştiriyoruz. Ulaştırmanın verdiği fiyatın da altındayız biz şu an. Biz de çok üzülüyoruz genelde öğrenciler geliyor. Şu an araç dolu gidiyor, dolu geliyor ama yakıt parasını toparlayamıyor.”

“OTOBÜS DOLU GİDİYOR AMA ZARAR YAZIYOR”

“Otobüs gidiyor mazot 28 lira, dönüyor 30 lira. İstanbul’a kadar 700 -750 litre mazot yakıyor. Sadece otobüsün mazotu 21 bin lira ediyor. Garaj çıkışları, girişler, otoyollar, köprüler, yol paraları diğer masraflar hariç. Otobüs dolu gidiyor ama zarar yazıyor. Biletlere zam yapmamız başlı başına çözüm değil. Böyle giderse insanlar şehirlerarası yolculuk yapamaz hale gelecek, otobüs firmaları bir bir kapanacak. Devletin bir an önce bu duruma müdahale etmesi lazım.” dedi.

“OTOBÜS FİRMALARINA ÖTV’SİZ VE KDV İDİRİMLİ AKARYAKIT VERİLMELİ”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, iktidara çağrıda bulunarak, “Durdurulamayan akaryakıt fiyat artışları nedeniyle taşımacılık sektörü bitme noktasına geldi. Otobüs işletmecileri perişan, artan bilet fiyatları nedeniyle vatandaşlarımız perişan. Önümüz Kurban Bayramı, insanlar memleketlerine gidecek, kurbanını kesecek ailelerini ziyaret edecek. Bu şartlarda, bu fiyatlarla yolculuk yapmanın imkânı yok. Hükümet, bir an önce akaryakıt fiyatlarıyla ilgili düzenleme yapmalı, şehirlerarası yolcu taşıyan firmalara ÖTV’siz ve KDV indirimli mazot verilmelidir. Böylece bilet fiyatları da belirli bir noktaya düşürülebilir. Bu ülkenin düzelmeyecek hiçbir sorunu yok. Yeter ki doğru yöneticiler iş başına gelsin. Zamlar, artan fiyatlar ve hayat pahalılığı nedeniyle milletimizin sabrı kalmadı. Herkes bir an önce sandığın önüne gelmesini bekliyor.” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap