SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Kaya: Hamsiköy yolu neden kapalı?

Ahmet Kaya: Hamsiköy yolu neden kapalı?

19 Ekim 2021 Salı - 13:54




CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Hamsiköy yolunun neden kapalı olduğunu söyledi.





CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Bağışlı- Bekçiler arasından Hamsiköy'e giden yolun hafriyat dökülmek suretiyle neden kapatıldığını ve iki aydır neden açılmadığını sordu.

Trabzon’un Maçka İlçesinde turizm açısından da büyük önem taşıyan Hamsiköy Mahallesi’nin yolunun yaklaşık iki aydır trafiğe kapalı olduğunu belirten CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Hamsiköy Mahallesi sakinlerinin mağduriyetinin acilen giderilmesi gerektiğini ifade etti. Kapatılan yolun kenarındaki akarsuda bir şirketinin HES kurması, Cengiz İnşaat’ın sondaj çalışmaları ve Maçka Belediyesi tarafından da yapılan hafriyat işlemleri neticesinde yolun kullanılamaz hale geldiği ortaya çıktı.

Bu işlemler nedeniyle bozulan 80 yıllık yolun düzeltilmesi yerine trafiğe kapatılmasına tepki gösteren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Hamsiköy Maçka’nın gözbebeğidir. Bağışlı- Bekçiler arasından Hamsiköy'e giden yol üzerinde yaklaşık 25 hane var. Bu evlerde yaşlısı var, hastası var. Hem doğayı tahrip edecek hem de vatandaşın atadan, dededen beri kullandığı 80 yıllık yolunu bozacaksın, sonra da düzeltmek yerine hafriyat döküp yolu kapatmayı tercih edeceksin. Böyle iş olmaz, böyle hizmet anlayışı olamaz. Biri çıksın bunun sebebini, köylülerin ifadesiyle bu keyfiyetin sebebini açıklasın."

DERENİN SULARI KÖPRÜNÜN ÜSTÜNDEN AKIYOR

“Bir şirket derede HES yapmış ve çalışmalar sonucu ortaya çıkan hafriyatlar dere üzerindeki köprünün ağzını tıkamış. Derenin suları köprünün üstünden akıyor, ama gören yok, sorunu çözen yok. Olan oradaki büyük mağduriyetler yaşayan vatandaşlara oluyor. Çözüm üretmesi gerekenler ortada yok.” dedi.


BOZDUĞUNUZ GİBİ YAPIN “Büyük tahribatlarla bozulan yolun bir an önce açılarak vatandaşın hizmetine girmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Ahmet Kaya, “Bu yol ayrıca bölgeye gelen turistlerin de kullandığı bir yol, turizme hizmet eden Hamsiköy’ümüze giden en kısa yol. Bu yolun kapatılması sonucunda mahallelerine 1 kilometreden giden vatandaşlar, şimdi dolambaçlı yollardan 10 kilometre yol yaparak ulaşıyorlar. Yazık değil mi? İlgililere ve yetkililere sesleniyorum; bu yolu bozduğunuz gibi bir an önce yapın ve açın” dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap