SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Kaya: Atapark, Afganpark oldu!

Ahmet Kaya: Atapark, Afganpark oldu!

20 Nisan 2022 Çarşamba - 14:30




CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Trabzon'daki mülteci artışına dikkat çekti.





Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon'da mülteci sayısındaki artışa dikkat çekerek, "Parklarımız Afganlarla, Suriyelilerle doldu. Yan yana geldiğimiz bu insanlar kimdir, ülkemize nasıl gelmişlerdir, güvenlik soruşturmaları yapılmış mıdır? Bilmiyoruz. Şehrin göbeğindeki Atapark maalesef Afganpark oldu. Sınırlarımız yolgeçen hanına döndü. Bu sorun bir güvenlik meselesidir ve acilen kontrol altına alınmalıdır. " dedi.

“PARKLARIMIZDAKİ İNSANLARIN YÜZDE 90’I AFGAN VE SURİYELİ”

Trabzon Ortahisar ilçesinde bulunan Atapark’ı ziyaret ederek parkta oturan vatandaşlarla konuşan Kaya, “Vatandaşlarımız, Afganistan’dan gelen yüzlerce insanın hemen her gün bu parkta vakit geçirdiğini, buranın Atapark olmaktan çıktığını artık Afganpark olduğunu söylediler. Aynı ortamı paylaştıkları, yanlarında oturan yabancı kişinin kim olduğunu bilmedikleri için tedirgin olduklarını söylediler. Sadece burası değil, hemen ilerisindeki eski Avni Aker Stadyumunun olduğu yerdeki Millet Bahçesi’nde de aynı manzaranın yaşandığı biliniyor. Parktaki insanların yüzde 90’ı Afgan, Suriyeli, mülteciler.” dedi.

 “BU IRKÇILIK DEĞİL, BİR ULUSAL GÜVENLİK MESLESİDİR”

CHP’li Ahmet Kaya, bu konunun millet ve memleket için bir ulusal güvenlik meselesine dönüştüğünü belirterek, “Bu meseleye ırkçı bir yaklaşımla bakmıyoruz. Bu ülkeye herkes elini kolunu sallayarak gelememeli. Gelen insanın kimliği, kim oldukları, terörist midir, in midir, cin midir bunun tespit edilmesi lazım. Biz parkta kimle oturuyoruz, aynı havayı soluduğumuz aynı ortamı paylaştığımız bu insanlar kim? Ne zaman bizim ülkemize geldiler, nasıl ve hangi yollarla geldiler? Ülkemize gelirken bir güvenlik soruşturmasından geçirildiler mi? Bunu araştıran bunu soran maalesef yok. Ülkemizin sınırları yolgeçen hanına dönmüş durumda” dedi.


“BİZ YARDIMSEVER BİR MİLLETİZ AMA…”

Kaya, “Biz yardım sever bir milletiz, düşkün insanlara yardıma muhtaç insanlara elbette yardım elini uzatacağız. Fakat bu insanların kimlikleri, kişilikleri, güvenilir olup olmadıkları konusunda da gerekli araştırmaların yapılıyor olması lazım. Elini kolunu sallayan herkes bu ülkeye gelmemelidir.” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap