SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Kaya 'Altyapı yapacağız dediler, altını üstüne getirdiler'

Ahmet Kaya 'Altyapı yapacağız dediler, altını üstüne getirdiler'

09 Eylül 2021 Perşembe - 12:21




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya vatandaşların şehirdeki çalışmalar nedeniyle mağduriyetler yaşadığını ifade etti.





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin merkez Ortahisar İlçesinde sürdürdüğü altyapı çalışmalarının üzerinden aylar geçmesine rağmen bazı yerlerde üst yapı çalışmalarının bir türlü tamamlanamadığını, plansız ve düzensiz yürütülen çalışmalar nedeniyle esnaf ve vatandaşların büyük mağduriyetler yaşandığını ifade etti.

BU ANLAYIŞLA, BU İŞ NASIL BİTECEK?

Çalışmalarda güvenlik önlemlerinin alınmadığına da dikkat çeken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Altyapı işinin nasıl zor bir iş olduğunu iyi biliyor, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne yenilenen altyapı için teşekkür ediyoruz. Ancak, belediyenin “altyapıyı yenileyeceğiz” diye şehrin cadde ve sokaklarını bu kadar uzun süre yaşanmaz hale getirmeye de hakkı yok. Günler geçti, aylar geçti, yaz bitti ama hala Maraş Caddemizin büyük postane önündeki kısmından Moloz’a kadar olan kısmı perişan durumda. Ve üzülerek görüyoruz ki burada doğru düzgün bir çalışma da yok! İşler karınca hızında ilerliyor, bazı günler bir iki kişi, bazı günler hiç kimse çalışmıyor. Bu anlayışla, bu iş nasıl bitecek? Buralar Trabzon’un kalbi, şehrin merkezi. Burada bir değil, vardiyalı 5,6 ekip çalıştıracaksın, gece-gündüz mesai yapıp işi bir an önce bitireceksin. Ama bu yapılmıyor! Bu cadde üzerindeki esnaflarımız zaten pandemi süresince yeterince mağdur oldu. Şimdi de bitmeyen çalışmalar nedeniyle mağduriyetleri katlanıyor.” dedi.

O KAZA ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİRDİ

Şehrin birçok yerinin yaşanmaz hale getirildiğini ifade eden Kaya, “Ayrıca çalışma alanlarında gerekli güvenlik tedbirleri alınmıyor. Plansız ve düzensiz çalışılıyor. Beşirli Mahallemizde 80 yaşlarında bir amcamızın kaldırımın kenarındaki taşlara takılarak düştü ve yaralandı. Yaşanan kazanın videosunu üzülerek izledim. Allah korusun o kaza ölümle de sonuçlanabilirdi. Şehrin hemen her yerinde benzer görüntüler yaşanıyor. Kim bilir şu ana kadar kameralara yansımayan ne kazalar meydana gelmiştir. Yazıktır, günahtır. Altyapıyı yapacağız diye şehrin altını üstüne getirdiler. Şehrin birçok yerini yaşanmaz hale getirdiler. Böyle iş olmaz” dedi.


ŞEHRİN MERKEZİ TOZ, TOPRAK, ÇAMUR İÇİNDE…

CHP Milletvekili Kaya, “Maraş Caddesi’nden Moloz’a doğru olan kısım, aylardır toz, toprak içinde. Yağmur yağınca çamur, güneş açınca toz bulutları etrafı kaplıyor… Bu toz, toprak esnaflarımızın dükkânlarına doluyor. Dolmuşçu esnaflarımızı mağdur ediyor. Fakat buradaki çalışmalar karınca hızında ilerliyor. Pandemi döneminde büyük mağduriyetler yaşayan esnafımız şimdi bu nedenle mağdur oluyor, doğru düzgün iş yapamıyor. Günler, aylar geçti sorun halen devam ediyor. Trabzon bu kadar mı sahipsiz? Buradan Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyorum, yeter artık, mazeret bitti, krediniz bitti. Bir an önce ekip ve vardiya sayılarını arttırarak çalışmaları hızlandırın. Gerekli tedbirleri alarak, planlama yaparak vatandaşların bu mağduriyetini bir an önce giderin. Bu sorunu artık çözün." dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap