SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Hamdi Gürdoğan; ''Trabzonspor'un adını kullanıp ihale birilerine hediye edildi''

Ahmet Hamdi Gürdoğan; ''Trabzonspor'un adını kullanıp ihale birilerine hediye edildi''

Karadeniz Özel

25 Kasım 2019 Pazartesi - 13:08




Doğu karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’dan Karadeniz’e çok özel açıklamalar.





Ahmet Hamdi Gürdoğan, Spor Koordinatörümüz Nihat Erence ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

TRABZONSPOR’UN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERDİK

TANIYANLAR onun için, ‘Trabzon sevdalısı. Trabzonspor aşığı’ diyor. Çok aktif.

Oturmayı sevmiyor. İşi gereği hep dışarılarda. Bu denli yoğun olmasına karşın, en önem verdiği şeylerden birisi elbette tüm Trabzonlular gibi Trabzonspor. Bordo- Mavili renklere olan bağlılığını odasına girdiğimizde kolaylıkla fark ettik. Birkaç kelime hoşbeşten sonra sorularımızı sormaya başladık. Biz sorduk, Ahmet Hamdi Gürdoğan yanıtladı.

 İşte o sohbetten aklımızda kalanlar.

■ KARADENİZ: Sizi tanıyabilir miyiz?

■ Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanıyım. Kurucu başkanıyım. Trabzonspor üyesiyim. Trabzonspor sıkıştığında düşüncelerimi gerek fiili ve aktif olarak gündeme getiren birisiyim. Trabzonspor geçmişteki kazanımlarının üzerinde herkes konuşuyor. Halen daha onlardan nemalanıyor. Ama üzerine bir taş koymuyor.

■ KARADENİZ: Trabzonspor için hangi eylemlerde bulundunuz? Ahmet Hamdi Gürdoğan: Özellikle İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde bir Trabzonspor platformu kurduk. Burada aktif görev aldık. Platformun sonucunda da yönetimin değişmesini sağladık.

■ KARADENİZ: Trabzonspor en son resmi olarak 1984 yılında Mehmet Ali Yılmaz döneminde şampiyon oldu. 2010- 2011 yılında ise şampiyonluğumuz çalındı. Baktığımız zaman gayri menkul olarak Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri var. Trabzonspor’da neden o zamandan bu zaman bir çivi çakılmadı. Neler yapılmalı?

■ AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN: Trabzon’da bir şirket, Trabzon Limanı’nın ihalesini almıştı. O gün ihalenin iptali için dönemin Trabzonspor başkanı ile Ankara’ya gittik. Orada ihaleyi iptal ettirdik. Amacımız limanın ihalesini Trabzonspor’un almasıydı. Trabzonspor’un kurmuş olduğu şirketin ihaleye girmesi için her türlü altyapıyı hazırladık. Kerim Kalafat ise o zamanki Trabzonspor Şirketi’nin başına getirildi. Trabzonspor’un eline alması için altın tepside limanın ihalesini sunduk. Trabzonspor’un o günkü yönetimi bunu muhafaza edemedi. Trabzonspor yöneticileri, kurulan şirkete kendi şirketleri ile rakip çıktı. Bu yöneticiler başka şirketlerle ihaleye girdi. Sonra da başka bir şirket yani Nuri Albayrak ihaleyi aldı. Trabzonspor’u sevdiklerini söyleyenler, ihale iptalinde ortada olmayanlar birden iptal olduğundaortaya çıktılar. Bir de çimento fabrikası olayı vardı. Erzurumlular ihaleyi geldi aldı. Orada da rantı Trabzonspor’a geçiremedik. Herkes Trabzonspor’un geçmişteki başarılarını sahiplenmeye çalışıyor. Sahiplenirken de Trabzonspor’un ismini kullanıp kendi şahsi çıkarlarını ön planda tutuyor. Bugün limanın getirisi yılda 20-30 Milyon dolardır. Yavuz Selim ve Avni Aker Stadı yıkıldı. Buradan bir para almadı. Bir dükkandadursanız yıkıldığı zaman hava parası alırsınız.

Bugün halen daha Yavuz Selim’in yerine bir saha yapılsın tartışması var. Burası Trabzon’un tarihi. Bir sahayı yapmayı çok görmemek lazım. Boztepe sahası kapatıldı. Çamlık sahası kapatıldı. Mahalle arasında oynanacak alan kalmadı. Trabzon’un 7 şampiyonluğunun nerede kazanıldığını anlatacak yer kalmadı. Biz geçmişte birliktelikle çok şeyler yapardık. O günleri arar hale geldik. O anlattığımız kazanımları böyle kazandık. Şimdi birliktelik yok. Bu nedenle Avni Aker’i, Yavuz Selim’i ve Akyazı’yı tartışıyoruz.

■ KARADENİZ: Trabzonspor’u nasıl görüyorsunuz?

■ AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN:

Takımı iyi görüyorum. Ama bir şampiyonluk beklemek zor olur. Saha sonuçları ile endeksli, şampiyonluk beklememek lazım. Altyapıya önem verilmeli. Şampiyon olacağız diye devre arasında büyük maceralara atılmamak lazım. Taraftar saha sonuçlarına bakar. Ama taraftara gerçeği anlattığın zaman onlar da anlayacak. Sağ duyulu yaklaşacaklardır. Trabzonspor’un geleceğini kurtarmak daha mantıklı. Bakıldığı zaman kadro yeterli ama, kadro planlamasında yanlışlık olduğunu görüyoruz. Halen daha bazı yanlışlar devam ediyor. Scout ekipleri dediğimiz insanlar demek ki halen dahaiyi gözlemde bulunamıyor. Bizim kiraladığımız Edgar Lee başarılı ama aldığımız Fernandes başarısız.

TRABZONSPOR’UN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERDİK TRABZON’DA İYİ BİR KOMUTAN YOK

Sinan Zengin o görevde olmamalı!

■KARADENİZ: Sinan Zengin yıllarca kulüp müdürlüğü yapıyor. Kulüp borç batağına giderken genel müdürün suçu yok mudur?

■ AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN: Elbette vardır. Benim genel sekreterim var. Hata yaparsa sorumlusu benim. Ekonomik anlamda beni batağa sürükleyen şirketin müdürüdür. Yanlış dönemlerde aynı insanların göreve devam etmesinin mantığını çözemiyorum. Ya arkası çok güçlü, kimdir arkası onu da anlamadım.Beni batağa atmış adama ben halen daha görev veriyorum. Bu da kurumsal anlamda halen daha düzelmenin olmadığını gösteriyor.

TRABZON’DA İYİ BİR KOMUTAN YOK

■ KARADENİZ: Trabzonspor’un Akyazı üzerindeki hakkı nedir?

■ AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN: Trabzonspor’un Akyazı’daki hakkı bakidir. Eğer biz Trabzonspor’un haklarını Trabzonspor’a veremiyorsak bize yazıklar olsun. Trabzon’un Berat Albayrak ile birlikte 5 tane bakanı var. Trabzonspor’a Akyazı’daki araziden bir alan verilemez mi, verilir. Biz Avni Aker’I neden verdik. Buranın dolgusunu Trabzonspor yapmış. Trabzonspor’u o gün yönetenler bunu koruyamadıysa, bunda suç kimindir? Dolayısıyla, ‘ihaledeki verilen hak bakidir ve devredilemez’ diye belge vardır. Burada bir yanlış yapıldıysa üzerindeki stadı ile birlikte Trabzonspor’a verilmelidir. Cevahir ve DünyaTicaret Merkezi’nin arsası otel yapıldı. Bu alan otel yapanlara verildi ama Akyazı Trabzonspor’a verilmiyor.

■ KARADENİZ: Trabzonspor’un kurtuluşu için neler yapmak lazım?

■ AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN: Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz almış bize bir yer vermiş. Tesisleri yapmış. Yapılan tesisin yerinin 3’te 1’i Trabzonspor’a ait. Geri kalan 3’te 2’lik bölümünü başvuru yapıp alabilir. Orası şu anda Milli Emlak’ın. Nasıl Avni Aker gittiyse orası da gidebilir. Ben bunları başkanyardımcısı Ertuğrul Doğan’a da anlattım. Milli Emlak’ta kayıtlara baktık. Orada kayıtlar var. Öncelikle oranın 3’te 2’sinin alınması lazım. Akyazı Stadı’ndaki yerin öyle ya da böyle alınması lazım. Akyazı’da İpekyolu üniversitesi için ayrılmış bir yer var. O alanda Trabzonspor’a kazandırılabilir. Trabzonsporkoleji, üniversitesi yapılabilir. Devamında da Ankara ve İstanbul’da yapılabilir. Trabzonspor’u hem mülk hem işletme sahibi yapabiliriz.

■ KARADENİZ: Peki neden yapılmıyor?

■ AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN: Herkes günü kurtarmaya gidiyor. Trabzon’da herkes komutan, asker olan yok fakat iyi bir komutan da yok. Ben er olmaya talibim. Er olmadan ordu savaş kazanamaz. Trabzonspor adına kaç defa toplantı yapıldı? Kaç defa sivil toplum örgütlerini topladılar? Şehrin akillerine, ‘Bir fikriniz var mı diye’ Soruldu mu hiç? Vergileri ertelemekle, faizleri indirmekle Trabzonspor kurtulmaz.

■ KARADENİZ: Trabzonspor’un yapılandırması ile borç 5 yıl sonunda 2 Milyar olarak ödenecek. Bu borç kapatılabilir mi?

■ AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN: Trabzonspor sadece futbolcu satmakla veya bir benzin istasyonu için uğraşmakla bu borçları kapatamaz. Bunun olamayacağını görüyorum. Mal varlığının artması lazım.

■ KARADENİZ: Trabzonspor İstanbul’dan mı, yoksa Trabzon’dan mı yönetilmeli?

■ AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN: Trabzonspor Trabzon’dan yönetilmeli. Mehmet Ali Yılmaz bey buradan ev aldı. Burada kaldı ve buradan yönetti. Başkan, Trabzon’un havasınıkoklayacak. Burada yaşayacak. Trabzonspor şehirden kopuk yaşamamalı. Trabzon’u şu anda sadece reklam olarak kullanıyorlar. Trabzonspor’dan alıp gidiyorlar. Trabzonspor’a veren yok. Veren de borç veriyor. Herkes alacağının peşinde. Bir Mehmet Ali Yılmaz’ın kazandırdığı Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri var, Kartal arazisi var. halen daha onlar konuşuluyor. Yeniler Trabzonspor’a bir şey vermiyor. Trabzonspor’u yönetenler Trabzon’daki kamuoyunun gücünü arkasına almadığı sürece başarılı olamaz. Günü kurtarırlar, geleceği kurtaramazlar.

■ KARADENİZ: Ünal hocanın, “Ben mevki istedim, yönetim transfer yaptı” açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

■ AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN: Ben Ünal hocayı sevebilirim. Kadro planlamasında antrenörün dokusunun uyuşmadığı oyuncuyualmak yanlıştır. Bu tür söylem hem kendini hem de yönetimi toplumun önüne atmaktır. Kurumsal Yapılanmada da bir problem var.

TRABZONSPOR’UN SON MAÇLARINA BAKILDIGINDA HAKLARI YENiYOR

■ KARADENİZ: 2010-2011’deki şampiyonluğumuz çalındı. Buradaki suçlu kimdir?

■ AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN: Trabzon kamuoyudur. Kendi hakkını aramada birlikteliği gösteremedi. Trabzonspor’un son maçlarına bakıldığında saha sonuçlarında hakları yeniyor. Yöneticiler çıkıyor, ‘asacağız, keseceğiz’ diyor ama icraat yok. Yönetimin yaptığı açıklamalar yeterli olmadı. Trabzonspor yönetimi tüm kamuoyunu arkasına alıp yanlışlara ses çıkarırsa daha güçlü bir görüntü verilir. Bunu sadece Trabzon’da değil tüm Türkiye’de yapmak lazım. Trabzonspor yönetiminin görevi lobiyi ayağa kaldırmaktır. Lobimiz çok güçlü. Ama bu lobiyi kullanmak önemli. Bu lobiyi kullanamamak yönetimin suçudur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap