SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Adrese teslim ihale mi?

Adrese teslim ihale mi?

26 Ekim 2018 Cuma - 10:44




Trabzon Beşikdüzü'nde Best Otel'in bulunduğu alanın usulsüz ihale edildiği yönündeki iddialara karşılık yargı süreci tamamlanmak üzere. Gözler karar m





Beşikdüzü ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan eski Best Otel’in bulunduğu alan, Al Ajajı isimli turizm şirketine satıldı. Alanın satışı, ihale şeklinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla yargıya intikal etti. İddia makamı Beşikdüzülü Avukat Ozan Karagöz, Beşikdüzü Belediyesi’nin ihale ilanına çıkmadan, belediye meclis kararı olmadan ve muhammen bedelin düşük tutularak alanın yabancı bir yatırımcıya peşkeş çekildiğini öne sürdü.

Bu gerekçelerle yargıya intikal eden davada Trabzon İdare Mahkemesi, zaman aşımı olduğu gerekçesiyle davayı reddetti. Danıştay da, Trabzon İdare Mahkemesi’nin kararını bozarak davanın görülmesinin kararını verdi. Yaklaşık üç yıldır süren davada, İdare Mahkemesinde duruşma gerçekleşti. Şimdi sıra karar mahkemesinden ne sonuç çıkacağında.

ARAZİYE ÇÖKTÜLER

Beşikdüzü Belediyesi ile ilgili iddialarda bulunan davacı Beşikdüzülü A v u k a t Ozan Karagöz, “Biz Beşikdüzü’nde büyüdük. Best Otel’in yeri ve Erdal Ku r to ğ lu Parkı bizim çocukluğumuzun geçtiği yerler. Bu ikisinin alanı toplam çekilmesi anlaşılır değildir. Halkın malıdır. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, kendi köyünden bir alanı metrekaresi 260 liradan satsın. Kendi arazisini bu fiyattan satar mı? Örgütlü olarak, bir Arap üzerinden araziye çökme meselesivar ortada. 2012’de 8 milyon eden arazi, 2016 yılında 1,4 milyon ediyor” dedi.

NE HİKMETTİR


Avukat Karagöz, “Türkçe okuma yazma bilmemize rağmen memleketimizdeki ihale ilanını görmüyoruz ama ne hikmettir ki Türkçe bilmediğini tercüman vasıtasıyla bildiren Arap yatırımcı bir kere çıkılan ihale ilanını görüyor. Arap yatırımcı alabilsin diye şartlar olgunlaştırılıyor, formalite icabı ihale yapılıyor, ihaleye katılan diğer iki firma usulen katılmış. Metrekaresini 260 liradan sattıkları yerler icrada bile 500-600 bin TL arasında satışa sunuluyor. Bu işin peşini bırakmayacağım” diye konuştu.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap