SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Adalet Bakanı Tunç Trabzon'da! Adalet Sarayı temel atma töreni düzenlendi

Adalet Bakanı Tunç Trabzon'da! Adalet Sarayı temel atma töreni düzenlendi

29 Aralık 2023 Cuma - 13:02




Akçaabat'ta Adalet Sarayı temel atma töreni düzenlendi.





Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir dizi etkinlik için Trabzon'a geldi. Trabzon'da çeşitli temaslarda bulunan Tunç, Akçaabat'ta yeni hizmet binası olacak olan adalet sarayının temel atma törenine katıldı.

Adalet sarayı, Darıca bölgesine bulunan Akçaabat cezaevine inşa edilecek. Yeni adliye binası 3 bodrum, zemin 4 normal ve çatı katı olmak üzere toplamda 9 kattan oluşacak. Adliye binası temel atma töreninden 550 gün sonra tamamlanmış olacak ve hizmete sunulacak.

ÇELİK: "İLİMİZE VE İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN"

Akçaabat'ta daha modern bir Adalet Sarayı inşa edileceğini ifade eden Başsavcı Sedat Çelik, "Adalet bakanlığımız tarafından çok sayıda adliye sarayı açılmıştır. Modern ve mimarı yapılı adliyeler sayesinde tüm çalışanlar daha modern bir ortamda çalışacaktırlar. inşaatına başlanana bu adliye sarayının tamamlanması ile birlikte güzel bir adalet sarayımız olmuş olacak. İlimize ilçemize hayırlı olsun" dedi.

yilmaz-tunc-trabzonda-2.webp


BAŞKAN EKİM: "DEĞER KATAN PROJELER DEVAM EDECEK"

Akçaabat'a değer katacak projelerin sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Akçaabat'ın önemli bir ihtiyacı olan bu adliye binasının buraya kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlere minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. İlçemize değer katan projeleri yapmaya devam edeceğiz. Destek veren cumhurbaşkanımıza valimize, bakanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

yilmaz-tunc-trabzonda-1.webp

BAŞKAN ZORLUOĞLU: "ŞAHSIM VE ŞEHRİM ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Projede emeği geçen isimlere teşekkürlerini ileten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Adalet mülkün ve devletin temeli. Çok önemli bir zemin. Adalet sağlayıcıların kendilerine yakışır bir ortamda hizmet vermeleri de büyük önem arz ediyor. Önceki dönem bakanımıza milletvekillerimize şimdiki milletvekillerimize ve bakanımıza şahsım ve şehrim adıma şükranlarımı iletiyorum. Bu eser Akçaabat'ımıza çok yakışacak. hayırlı olsun" şeklinde konuştu.


baskan-zorluoglu.webp

KOÇ: "SİVİL BİR ANAYASA İLE DEĞER KAZANACAKTIR"

Temel atma töreninde söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, "Bir kamu binası devletinin aynasıdır. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden beri ortaya koyduğumuz işler görsel olarak da yansımaktadır. Geleceğe iz bırakacak eserlerle yolumuza devam ediyoruz. Hukuk ve adalet sistemi işleyen anayasa ile değer kazanır. Bugün burada temelini attığımız adalet sarayımız sivil bir anayasa ile değer kazanacaktır. İlçemize ve şehrimize hayırlı olsun" dedi.

BÜYÜKAYDIN: "SONTEKNOLOJİ İLE DİZAYN EDİLECEK"

Temeli atılan Adalet Sarayı'nın son teknoloji ile donatılacağını belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, "Bugün burada temelini attığımız bu saray adalete hukuk sitemine katkı sağlayacaktır. Hukuk süreçlerinin adil ve şeffaf şekilde yürüdüğü bir mekan olacak. Sayın bakanımızın büyük emeği var, teşekkür etmek istiyorum. Son teknolojiler ile dizayn edilmiş olan adalet sarayımızın şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


akcaabat-adalet-sarayi.webp

MUSTAFA ŞEN: "ARAKLI, VAKFIKEBİR VE OF'TA DA OLACAK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon'da yeni adliyelerin hizmete gireceğini belirterek, "Deniz manzaralı bir adliyemiz oluyor. Araklı'da, Vakfıkebir'de ve Of'ta adliyelerimiz olacak. Milletvekillerimiz çalışıyor. Proje ihalelerimiz birkaç ay içinde yapılmış olacak. Umuyoruz ki bu güzel mekanda vicdanlı bir adalet dağılır. Daha adil daha ve düzenli bir dünya için. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

VALİ AZİZ YILDIRIM: "HAYIRLI OLSUN"

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım: Adliye binamızı fiziki anlamda katkılarının olacağı gibi adalet anlamında da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hakimlerimize savcılarımıza halkımıza hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu vizyonundan ötürü saygılar sunuyorum. herkes için hayırlı uğurlu olsun.


BAKAN TUNÇ: "BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI OLMAZSA OLMAZ"

Temel atma töreninde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şu ifadelerı kullandı;

"Bir Karadenizli olarak Trabzon'da olmaktan mutluluk duyuyorum. Trabzon'umuz ve Trabzonspor'umuz bizim için büyük gurur. Buradan güçlü bir destek sağladınız. Trabzon'a, hemşerilerimize şükran borçluyuz. Cumhurbaşkanımızın da selamını sizlere iletiyorum.

bakan-tunc-trabzonda-3.webp

12 askerimizi PKK'nın saldırısında şehit verdik. mekanları cennet olsun milletimize başsağlığı diliyorum. Kahraman arkadaşlarımız mücadeleye devam ediyor. Terörün tüm unsurlarıyla kararlı mücadelemiz devam edecek. Filistin'deki katliam devam ediyor. Uluslararası kuruluşlar etkisiz kalmaya devam ediyor. Mazlum insanlar katliama maruz bırakıldılar. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimize destek vermeye devam edeceğiz. 8 binden fazla çocuk insanlığın gözü önünde katledildi. Allah'tan rahmet ediyorum.


Akçaabat'ımızın bir adliye binası ihtiyacı uzun zamandır yoğun bir şekilde takip ediliyor. İhale sürecini hızlandırdık ve takip ettik. İhale sürecini tamamladık ve temel atma aşamasına getirdik. Kaliteli ve etkin şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermenin gayretini sağlamış olacağız. Kısa sürede tamamlanmasını sağlayacağız. Adaleti tesis etmenin en yegane olayı da hukuk sistemidir. Bağımsız ve tarafsız yargı hukuk devletinin olmazsa olmazıdır. Önemli adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz. Çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale geldik. Avrupa'nın da dünyanın da en temel mevzuatına sahip bir ülkeyiz. Çok sayıda il ve ilçelerimize adalet sarayı kazandırdık ve kazandırmaya da devam ediyoruz.

"VAKFIKEBİR, ARALIKLI VE OF'A DA YAPILACAK"

Vakfıkebir'de ve Araklı'da adalet binaları için yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Of ilçemiz için de yeni bir adalet binası proje çalışmalarına başladık. Yapım işlerine de devam edeceğiz. Burada ağır ceza mahkemesi kurulması konusunda bir görüşme oldu. Bu talebi takip edeceğiz.

30 Kasım'da ihale sözleşmesini imzalamıştık. Bugün de temelini atıyoruz. Bir asrın son iş gününde buradayız. Hayırlı uğurlu olsun. Mücadelemizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Temel hak ve özgürlüklerin alanını genişletmeye devam edecğiz.

 

Kaynak:

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap