SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Acilden acile yatay geçiş

Acilden acile yatay geçiş

28 Kasım 2018 Çarşamba - 11:35




Trabzon Akçaabat’ta bir türlü yer bulunamayan 112 Acil Komuta Merkezi, 4. katta hizmet verdiği binadan başka bir binanın 2. katına taşındı. Peki yönet





Trabzon’un Akçaabat İlçesinde bulunan 112 acil komuta merkezi, yönetmeliğin aksine asansörü olmayan bir binanın 4. katında hizmet veriyordu. Çalışanlar daha vakaya gitmeden yoruluyordu. Karadeniz Gazetesi olarak bu konuyu gündeme taşıyarak, 112 acil komuta merkezinin konum olarak hizmet verdiği yerin mevzuata aykırı olduğunu dile getirmiştik. Geçen zaman içinde 112 acil komuta merkezinin yeri değişti. Peki nereye taşındı? Akçaabat İlçe Sağlık Müdürlüğünün 2. Katına taşındı. Yani yatay geçiş yaptı.

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Resmi gazetede yayınlanan, 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde, 112 Acil Çağrı Merkezine düşen çağrılarda istasyon ekibi için görev verildiğinde en geç 1 dakika içinde çıkış yapmayı engelleyecek konum ve uğraşıda bulunulmaması ve bu birimlerin zemin katta ve bağımsız olması öngörülüyor.

ÇOK YER ARADIK

Görüşünü aldığımız Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, “112 acil komuta merkezimiz için çok yer aradık. Maalesef yer bulamadık. Konum ve ambulansın çıkış noktasında sorun olmaması gerekiyor. Bu anlamda bulabildiğimiz en uygun yer orasıydı. Mevcut binada SGK’nın bir alanı var. SGK bu alanı terk edecek, terk ettiği zaman komuta merkezi zemine alınacaktır” dedi.


Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap