SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Aç kanuna bak doktor bey!

Aç kanuna bak doktor bey!

10 Ekim 2018 Çarşamba - 11:12




‘Yomra’daki yapılarda tehlike var’ diyen Doç. Dr. Erüz’e cevap veren Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “Bizde kanunsuz iş olmaz. Doktor beye t





Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dere yataklarının işgal edilmesinin önüne geçilmesi için başlatılan çalışmalargeçtiğimiz günlerde selin sembolü haline gelen 7 katlı binanın yıkılmasıyla resmen başlamıştı. Artvin’den Samsun’a kadar olan derelerde bakanlık tarafından başlatılan çalışmada dere yataklarını işgal eden yapıların yıkılması için eylem planının yıl sonuna kadar hazırlanacağı duyurulmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından açıklamalarda bulunan KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Coşkun Erüz, Trabzon’un Yomra ilçesindeki yüksek yapıları büyük tehlikelerin beklediğini ifade ederek, “Trabzon’un Yomra ilçesinde hem deniz yatağına hem de dere yatağına inşa edilen yüksek katkı binalar taşkında zarar görebilir. Orası dere yatağı olması yanında aynı zamanda deniz yatağı. Altı tamamen kumluktur. Yomra’dakiler 25 katın üzerinde. Büyük bir taşkında orası da zarar görecektir” demişti.

SAĞIROĞLU CEVAP VERDİ

Dr. Erüz’ün açıklamalarına Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu cevap verdi. Sağıroğlu, “Yomra’da herhangi bir sıkıntı yok. Burada binaları yaparken, gerekli izinleri alarak ekip arkadaşlarımız titizlikle çalışmış, İçişleri ve Çevre bakanlıklarımız da dahil olmak üzere yaptığımız tüm binaları incelemiştir. Böyle açıklamalarla insanlar tedirgin edilmemelidir. Doktor beye bir tavsiyem vardır; gidip 3 bin 194 sayılı imar kanunu içerisinde bulunan maddeleri okusun. Ayrıca tehlikeli diyerek insanları tedirgin ettiği tüm bölgelerin raporları bizlerde mevcut. Gerekirse bunları da yayınlarız. Doktor beye ayrıca soruyorum: Kendi arazisi olsaydı, yerlerini değerlendirmez miydi? Bol keseden, bilgi belge sahibi olmadan, alanları görmeden oturdukları yerden konuşmak kolay” diye konuştu.

Haber: Furkan YİĞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap