SON DAKİKA



Haber > Trabzon > 504 milyon TL nereye harcandı?

504 milyon TL nereye harcandı?

Karadeniz Özel

08 Mayıs 2019 Çarşamba - 10:28




10 yıllık Gümrükçüoğlu döneminde belediyenin borcunun 51 milyon TL’den 504 milyon TL’ye çıkmasının izaha muhtaç olduğunu kaydeden Milletvekili Ahmet Kaya, “Kamuoyu adına bu borcun kalem kalem açıklanmasını istiyoruz” dedi.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu büyükşehir belediyeSİnin borcunun 504 milyon TL olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamayla Volkan Canalioğlu’ndan 2009 yılında belediyeyi 51 milyon TL borçla devralan Orhan Gümrükçüoğlu’nun 10 senede bu borcu 10 katına çıkarmış olduğu ortaya çıktı. Trabzon’un sorunlarının yerli yerinde durmasının yanında borcun 10 katına çıkması kamuoyunu da şaşırttı.

SORUNLAR DURUYOR

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un düne göre geri gittiğini fakat borcunun 10 kat arttığını belirterek, “10 yılını kaybetmiş bir şehir gerçeğiyle karşı karşıyayız. Çömlekçi’de bir kentsel dönüşüm dediler, hali ortada, rezil durumda. 10 yıl geçti halledemediler. Terminal binamızın hali ortada. Trafik sorunu çözülmedi, yaşam standartlarımız düştü bir de üzerine borcumuz 10 kat arttı. Ortada izaha muhtaç bir durum var. Desinler ki biz şu hizmeti yaptık borcumuz arttı. Gösterebilecekleri bir şey yok” dedi.




KALEM KALEM AÇIKLANMALI

Kamuoyu adına bu borcun kalem kalem açıklanması gerektiğini kaydeden Kaya,”51 milyon TL borçla alınan belediyenin borcu 504 milyona nasıl çıkmıştır. Harcama kalemlerinin millete şeffaf biçimde izah edilmesini istiyoruz ve Murat Zorluoğlu beyin bu başlangıcı yaparak tertemiz bir sayfa açarak görevine başlamasının doğru olacağına inanıyorum. Bunu da Trabzonlular olarak ondan görev olarak bekliyoruz. Trabzonlular’ın parası nereye harcanmıştır. Bu borç nasıl 10 kat artmıştır. Bunun izahını istiyoruz” diye konuştu.




Haber: Fatih SAYGIN
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap