SON DAKİKA



Haber > Trabzon > 2. sınıf vatandaş durumuna düştük Filistin gibi olmak istemiyoruz!

2. sınıf vatandaş durumuna düştük Filistin gibi olmak istemiyoruz!

23 Temmuz 2022 Cumartesi - 10:20




Vatandaş, Trabzon’da haddinden fazla Arap turistin olduğunu dile getirdi, böyle tepki gösterdi.





Trabzon’da  Arap turist sayısı son birkaç yılın zirvesine çıktı. Ekonomik krizin abluka altına aldığı ülkemizde Arap turistlerin gelmesi ve ülkeye döviz bırakmasına bir şey demeyen ama giderek artan sayıdan rahatsız olan vatandaş, tepkisini sert bir dille ifade etti. Özellikle işleri durgun olan esnafın yüzünü güldüren Araplar yaşam tarzlarıyla Türk halkına pek de uymamakta. Yemesi-içmesi, oturması kalkmasıyla eleştirilerin hedef noktasında olan Arap turistler için vatandaşlar, “Sakın yanlış anlaşılmasın, ırkçılık değil bu ama biraz pisler” diyor. Biz de bu durumu sokaktaki vatandaşa sorduk. Faydalarının tabii ki olduğunu ama bu gidişatın da tedirgin ettiğini dile getiren halk, “Filistin gibi olmak istemiyoruz” dedi.

HİZMETÇİ DURUMUNA DÜŞMEYELİM!

Trabzon’daki kalabalıktan şikayet eden Gamze Hanım, “Arapların şehrimize gelmesinden hepimiz şikayetçiyiz.  Çünkü onlara daha çok imkan sağlanıyor. Her yer kalabalık. Onlar her yere gittikleri için biz gidemiyoruz, yani bize yer kalmıyor. Kesinlikle buradan gitmeleri gerekiyor” dedi.  Giderek artan turist sayısının ileride sıkıntı yaratacağını dile getiren Muhittin Bey, “Arapların şehrimize gelmesi sorun değil yalnız onlar geldikten sonra biz kendi ülkemizde 2. Sınıf vatandaş muamelesi görmeye başladık. Onların gelirleri bizden çok yüksek. Buradaki bir esnafa,  “Aynı tarifeyi mi uyguluyorsunuz?” diye sordum. “Evet” dedi. Bence aynı tarife olmamalı. İnsanların gelir durumuna göre tarife olmalı. Onlara bizden daha farklı davranılmalı diye düşünüyorum.  Tabii ki turist olarak gelsinler. Ülkemizin dövize de ihtiyacı var. Ülkemizi herkesin görmesini isteriz ama Filistin gibi olmak da istemiyoruz. Geliyorlar buradaki en güzel yerleri, arazileri alıyorlar. Yarın öbür gün onlara hizmetçi durumuna düşeceğiz” şeklinde konuştu.

ESNAFA YARAR BİZE ZARAR

Arapların zararları kadar yararları olduğunu da söyleyen Serdar Bey, “Araplar Trabzon’a gelmediği sürece bu sene en az bin esnafımız kepenk kapatırdı. Esnaf kesimine faydası var, bunu inkar edemeyiz ama baktığınız zaman pis insanlar. Dolmuşu bindiğimiz zaman bir koku var üzerlerinde. Kesinlikle ırkçılık olarak algılanmasın. Şu kalabalığı görüyorsunuz, zaten koronada birinci sıradayız. Faydaları olduğu için bir şey demiyoruz. Esnafımızın da kalkınması gerek. Zaten esnaf arkadaşlarımız da, “Araplar bu şekilde alışveriş yapmaya devam ederse 3-5 yılımızı kurtaracağız” diyor. Ekonomiye katkıları da yadsınamaz” ifadelerini kullandı.  Ahmet Bey ise şöyle konuştu: “Araplar bizim ülkemize döviz bırakıyorlar, evet ama bize başka da bir faydaları yok. Ülkemizde istemiyoruz onları. Şurada kime sorursanız sorun herkes ‘gitsinler’ der.”

HABER: EMİN SARAÇ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap