SON DAKİKA



Haber > Trabzon > '1 Çocuk 1 Hayat' projesi... 100 çocuğa 100 akülü sandalye satın alındı..

'1 Çocuk 1 Hayat' projesi... 100 çocuğa 100 akülü sandalye satın alındı..

19 Nisan 2021 Pazartesi - 13:00




Rotary 2430 Bölge Federasyon Başkanı Serhan Antalyalı’nın önderliğinde Spina Bifida hastalığına yakalanan çocuklara akülü sandalye sağlamak amacıyla “1 Çocuk 1 Hayat” projesi başlatıldı. Kampanya kapsamında Türkiye genelinde 48 Rotary Derneği’nin çabaları ve yaklaşık 2000 bağışçının desteğiyle 100 çocuğa 100 akülü sandalye satın alındı.





Spina bifida, bebekte hamileliğin ilk aylarında gelişen bir hastalıktır. Bebeğin omurgası şekillenirken tam olarak kapanmaz ve bu nedenle halk arasında “Ayrık Omurga” ya da “Açık Omurga” olarak bilinen hastalık gelişir. Spina bifida Avrupa ve Amerika’da her 2 bin bebekten 1’inde, Türkiye’de her bin bebekten 3’ünde görülür. Hastalığın en büyük nedeninin folik asit eksikliği olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle bebek sahibi olmayı planlayan kadınların en az 3 ay öncesinde kadın doğum uzmanına başvurarak folik asit takviyesine başlaması tavsiye edilmektedir. Hamilelikten en az bir ay önce ve hamileliğin ilk 3 ayı boyunca folik asit kullanılması önerilmektedir. Folik asit alımı ile spina bifida hastalığının önlenmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Trabzon Ortahisar Rotary Derneği olarak bizler de ihtiyaç sahibi bir spina bifida hastası genç kızımıza akülü sandalyesini teslim ettik. Genç kızımızın yüzündeki mutluluk ve onun hayatını biraz olsun kolaylaştırmaya çalışmak bizleri çok mutlu etti.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap