SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon tarih yazdı

Trabzon tarih yazdı

22 Kasım 2016 Salı - 08:55




Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı geceyi ve sonraki süreci gazetemize değerlendirirken dobra konuştu.





TEK-ART Medya Merkezi Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti. Vali Yavuz, Karadeniz Gazetesi Genel Müdür Yardımcısı Deniz Toplu, Yayın Yönetmeni Asım Kemal Güner, Yazı İşleri Müdürü Kemal Bektaş, Spor Müdürü Gökmen Özağcı ve Bölge İller Temsilcisi Selahattin Özcan’a önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz sürecini değerlendiren Yavuz, şunları söyledi: “Darbe girişimini ilk duyduğumda hemen valiliğe geldim. Ancak ben buraya gelirken çok rahattım çünkü şehrime güveniyorum. Trabzon insanının yiğitliğini, mertliğini biliyorum.Hiçbir çekincemin olmadığını açıkça beyan ediyorum. Bakın, hemen bu olayların ardından Ankara’daki güvenlik kurulunda ‘Karadeniz’deki durum nedir’ diye sorulmaya başlandı. Bizler de ‘buralarda sıkıntı yok. Trabzon’da her şey kontrol altındadır’ haberini verdik. Trabzon’da Vali olarak, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, Alay Komutan Vekilimiz ve tüm bürokratlar bir araya geldik. Sadece Tugay Komutanı gelmedi. Buradan birlik mesajı verince dışarıdaki bütün hemşehrilerimiz rahat bir nefes aldı. İnsanlara güven sağladık. Bu çok önemliydi ve biz bunu burada başardık.

SIKINTI YAŞAMADIK

Bu süreçte Trabzon olarak bir sıkıntı yaşamadık. Trabzon insanı sahaya indi ve anında reaksiyon gösterdi. Hiçbir parti bayrağı olmadı, sadece Türk bayrağı vardı. Cumhurbaşkanımız tamam dediğinde bile bir hafta daha nöbetler devam etti. Bu da Trabzon insanının duyarlılığını gösterdi. Bunu sağladığı ortamda hem kamu kurumu olarak hem de adli olarak kılı kırk yararak insan haklarına da riayet etmek suretiyle büyük bir titizlikle çalışma yaptık. Trabzon genelinde o günden bu yana olması gereken neyse onu yapıyoruz. Bu konuda vatandaşında duyarlılığı takdire şayandır. Çünkü Trabzon tüm ilçeleriyle birlikte tarih yazmıştır. İnşallah böyle bir durum tekrarlanmaz ve mücadelemiz devam ediyor. Bu konuda basınımıza ve sizlere büyük bir görev düşüyor.

TURİZM DURAĞI

Trabzon’da kültür, sanat, spor ve turizm gibi önemli potansiyel var. Bunların daha da ön plana çıkarılması için çok güzel çalışmalar var. Bu çalışmalar neticesinde çok önemli işler başaracağımıza inanıyoruz. Trabzon’da coğrafya zorluğu var, arsa üretemiyoruz. Trabzon’a fabrika yapılması için maalesef arazi yokluğu var. Bunun için bir yatırım adası projesi var. Bunun da aşılmasıyla ilgili çareler aranıyor. Bu konuda bakanımız ve siyasi aktörler yoğun bir gayret içerisindeler. Geriye gitmiyoruz. Aksine ilerliyoruz. Burası tam anlamıyla bir turizm durağı olacak.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap