SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon Hurmasını kaşık kaşık yedirten yöntem

Trabzon Hurmasını kaşık kaşık yedirten yöntem

10 Ocak 2024 Çarşamba - 12:29




Kış aylarında sevilerek tüketilen Trabzon hurmasının sert ve yavan lezzetini bu şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Şimdiye kadar herkes çöp diye atıyordu asıl lezzeti orada saklı. İşte Trabzon hurmasının en doğru tüketim şekli…





Kış aylarında taze taze hasat edilen Trabzon hurmaları da tezgahlardaki yerini aldı. Hurma seven binlerce kişi olgunlaşmış hurmaları tercih ederken elde kalan elma gibi sert hurmaları da daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Bu yöntemi öğrendikten sonra sert diyerek çöpe attığınız o hurmalar için pişmanlık duyacaksınız. İşte Trabzon hurmasının en doğru tüketim şekli…


1 HAFTADA LEZZETLENECEK

Aldığınız Trabzon hurmalarının sert çıkması durumunda yapmanız gereken tek bir şey bulunuyor. Güneş görmeyen ve nemli olmayan bir ortamda beklettiğiniz hurmalar zaman içerisinde olgunlaşarak 1-2 hafta kadar bir süre içerisinde yenilebilir bir kıvama gelecektir. Evde bekleterek olgunlaştırdığınız hurmalar da satın aldığınız olgun hurmalardan daha lezzetli bir hale gelecektir.



HEM YAŞ HEM DE KURUSUNU TÜKETİN

Kış aylarında bol miktarda tüketilen Trabzon hurmasını yaz aylarında da kuru bir şekilde tüketebilirsiniz. Güçlü antioksidan kaynağı ile vücut direncini arttıran ve hastalıklara karşı koruma sağlayan Trabzon hurması soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklarla birlikte kansere karşı da koruyucu bir etkisi sağlıyor.
Japon bilim insanları bu meyvenin komik semptomlarını hafifletici etkisi olduğu üzerinde çalışmalar gerçekleştirilirken kış aylarında bu meyvenin vücut ısısını dengelediği görülmektedir. Yüksek lif oranı içeren Trabzon hurması Sindirim sistemini düzenlerken bağırsaklarda oluşan iltihaplanmaların da önüne geçmektedir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap