SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon bu kadar mı sahipsiz?

Trabzon bu kadar mı sahipsiz?

05 Ekim 2017 Perşembe - 08:46




Değirmendere Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz hafta mühürlenen çimento fabrikası öğütmeye devam ediyor. TIR ve kamyonların girip çıktığı fabrikanın





SÖZLEŞME 2015’TE BİTTİ

Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’nde bulunan ve yıllardır şehre zehir solutan çimento fabrikası, 2015 yılında biten sözleşmesine rağmen üretim yapmaya devam ediyor. Fabrikada öğütme ve paketleme işlemleri eksiksiz olarak sürdürülüyor.

FABRİKA ÇALIŞIYOR!

Mühürleme işleminden sonra yapılan tutanaklarla olay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de bildirildi. Yapılan işlemlere rağmen çimento fabrikasının tekrar üretim yaptığı TIR ve kamyonların fabrikaya giriş çıkışları ile tespit edildi. Fabrika yetkililerinin hak, hukuk ve kanun tanımadan üretime devam etmeleri Trabzonluları isyan noktasına getirdi.

KİMLER GÖZ YUMUYOR?


Fabrikanın çalışmasını sürdürmesine tepki gösteren Trabzon halkı, “Artık yeter! Trabzonlu yıllardır zehir soluyor. Bu duruma kim veya kimler göz yumuyor? Yasalar neden uygulanmıyor?” diyerek yetkilileri göreve davet etti. Ayrıca fabrikanın mühürlenip kapatılmasına rağmen faaliyetlerine devam etmesinin perde arkasında kimlerin olduğu, kimlerin fabrikayı koruyup kolladığı yönündeki sorulara da cevap aranıyor.

MÜHÜR VURULDU AMA…

1 Ocak 2017 itibarı ile fabrikanın sökülme işleminin tamamlanması gerekiyordu. Fabrikanın çalışır olduğunu tespit eden vatandaşların şikayetleri üzerine olaya el koyan Trabzon Büyükşehir Belediyesi  27 Eylül 2017 tarihinde fabrikanın üretimini durdurması için kapılarına mühür vurdu. Kısacası fabrika üretimden men edildi. 

ERDOĞAN’A RAĞMEN

Dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2015 yılında biten sözleşme ile ilgili, “Fabrikanın sahipleriyle görüşün, bizi 2015 yılı sonuna kadar bekletmesinler” ifadelerini kullanmıştı. Peki o zaman fabrika neden halen faaliyetlerine devam ediyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu uyarısı duymazlıktan mı geliniyor?


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap