SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tonya'yı germeyin

Tonya'yı germeyin

23 Ekim 2013 Çarşamba - 09:25




Tonya Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Bekir Uzunoğlu, "Çocuklarımızın ifadeye çağrılması Tonya’yı geren bir uygulamadır. Bunun sorumlusu AKP ilçe yöneti





Fatih İSAK Kurban Bayramı’nın dördüncü günü bayram ziyareti için Tonya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı, "Tonya’yı sattırmayacağız" diyerek protesto eden 11 Tonyalı, "Devlet büyüklerine hakaret ve küfür ettikleri” iddiasıyla ifadeleri alınıp serbest bırakıldı. Tonya Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Bekir Uzunoğlu, yaptığı açıklamada, "Mücadelemiz, hukuk ve demokratik haklar çizgisinden sapmamıştır" diye konuştu. BAKAN GİZLİ GELDİ Olayın kendiliğinden gelişen bir protesto olduğunu, herhangi bir örgütlü hareket olmadığını ifade eden Uzunoğlu, "Yıllardır Tonya’yı ziyaret etmeyen Bakan’ın bir bayram günü sessiz sedasız ilçeye gelmesi anlamlıdır. Oysa ilçeye bir bakan geleceği zaman defalarca belediye hoparlöründen ilan edilirdi. Bu kez gizli bir geliş gerçekleştirilmiştir. Tonyalılar, Bakan’a ‘Tonya’yı sattırmayız’ dediler. Yoksa ‘satalım’ mı deselerdi?" Yaşanan olayın müsebbibinin Bakan ve AKP ilçe örgütü olduğunu belirten Uzunoğlu, "AKP’nin Tonya Belediye Başkanı’nın ‘İstemezükçüler’, ‘marjinal gruplar’, ‘acı armutla dere kenarında rakı içenler’ ifadelerine AKP ilçe başkanı da katılmıştır. AKP ilçe başkanı ‘bunlar CHP ve ÖDP’li dar bir gruptur’ derken katıldığı karalama korosu, bizi yıldıramaz. Haklı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Bir kez daha belirtmek işitiyoruz ki, Tonya Çevre Platformu hiçbir zaman siyasallaşmamıştır. İçinde Tonya sevdalısı her siyasi görüşten insanı barındırmaktadır. Çevre Platformu’nu siyasi zemine çekmek isteyenler, başarılı olamayacaktır" dedi. TONYAYI GERDİLER Genç bir grubun ifadesinin alınmasını da eleştiren Uzunoğlu, şöyle devam etti: "Şu anda çocuklarımızdan devlet büyüklerine hakaret ettikleri gerekçesiyle ifade alınıyor. Özellikle gençler hakkında suç duyurusunda bulunulması manidardır. Eski oyunların sahnelenmesinden başka bir şey değildir. Bu tür baskılardan yılmayacağımızı herkes bilmelidir. Çocuklarımızın ifadeye çağrılması Tonya’yı geren bir uygulamadır. Bunun sorumlusu AKP ilçe yönetimi ve AKP’nin belediye başkanıdır."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap