SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tonya Türkiye ikincisi

Tonya Türkiye ikincisi

19 Haziran 2013 Çarşamba - 09:15




Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanlığı ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğiyle Eskişehir’de yapılan "Okul Spor





Muhammet TAŞ Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanlığı ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğiyle Eskişehir’de yapılan "Okul Sporları Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Finali"nde Tonya Feride Ahmet Şener Ortaokulu Türkiye ikincisi oldu. Eskişehir Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan final yarışmasında 22 ilden 600 halk oyunu ekibi şampiyon olabilmek için ter döktü. Geleneksel ve düzenlemeli olarak iki kategoride yapılan yarışmada geleneksel dalda 90.19 puanla Erzurum Barbaros Hayrettin Paşa Ortaokulu birinci, 89.71 puanla Trabzon Tonya Feride Ahmet Şener Ortaokulu ikinci, 88.57 puanla Malatya Muhittin Öz Mumcu Ortaokulu üçüncü oldu. Düzenlemeli kategoride ise Antalya Çalkaya 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu birinci, Kütahya Gazi Emet Ortaokulu ikinci, Artvin Karadeniz Bakır İlköğretim Okulu üçüncü oldu. 12-13 Temmuz 2013 tarihlerinde Türk Halk Oyunları Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenecek "Minikler Türkiye Şampiyonası"na katılacak öğrenciler, bu kez birinci olacakları yönünde iddialı konuştular.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap