A+ A-
Yorum
10

Tokat merkezli 4 ilde dev operasyon, Silah kaçakçılığı ağı çökertildi

Yayın Tarihi: 28.04.2026 - 11:03
Tokat merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi, 44 şüpheli yakalandı, 27 kişi adliyeye sevk edildi.
Kaynak:İHA

Tokat’ta başlatılan ve 4 ile yayılan silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, onlarca şüpheli gözaltına alındı.

4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi

Tokat merkezli yürütülen silah kaçakçılığı soruşturması kapsamında İstanbul, Konya ve Sivas’ta eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, yasa dışı yollarla silah temin edilerek piyasaya sürüldüğü bilgisi üzerine harekete geçildi.

59 adrese baskın: Cephanelik ortaya çıktı

Adli makamlardan alınan arama kararları doğrultusunda 59 farklı adrese düzenlenen baskınlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 11 tabanca, 11 kurusıkı tabanca, 15 av tüfeği, 20 seri numarası silinmiş av tüfeği ve bin 977 adet tabanca mermisi bulundu. Ayrıca bir silah tamirhanesi ile birlikte çok sayıda silah parçası da ele geçirildi.

44 şüpheli yakalandı, 27’si adliyede

Operasyonda 46 şüpheliden 44’ü yakalanarak gözaltına alındı. Firari 2 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 27’si işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

Etiketler