SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tirebolu evleri ilgi bekliyor

Tirebolu evleri ilgi bekliyor

07 Ocak 2013 Pazartesi - 19:07




Giresun'un Tirebolu ilçesinin toplumsal yaşantısına ışık tutan, aynı zamanda tarihi ve turistik değere sahip olan tarihi evleri ilgi bekliyor.





Osmanlı sivil mimarisinden izler taşıyan tarihi Tirebolu evlerinde, günlük yaşama dair çok çeşitli ayrıntılar yer alırken, bazı bahçeli evlerde yazlık ve kışlık bölümler bulunuyor. Yazlık ve kışlık olmak üzere iki mutfağa, iki banyoya sahip evlerde günlük ev hayatını kolaylaştıracak birçok ayrıntı düşünülerek inşa edildiği görülüyor. Evlerin inşasında kullanılan taşların doğal özelliği sayesinde zamane apartman dairlerine nazaran, bu tür evlerde yazlar daha serin kışlar ise daha sıcak geçtiği belirtiliyor. Tirebolu evlerinde, süslemede kullanılan motifler ve bunların uygulama alanları neredeyse bütün konutlarda aynı olduğu görülüyor. Bu tür yönleriyle ilgi ve beğeni toplayan tarihi evlerden bazılarının dıştan ve içeriden tahrip olduğu görülürken, Tirebolu’nun tarihi ve turistik değerleri arasına bu tür evlerin de dahil edilmesi bekleniyor. Giresun genelinde tescillenen tarihi 254 evden 50 tanesi ise Tirebolu’da bulunuyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap