SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Temmuz'u bekleyin

Temmuz'u bekleyin

05 Mayıs 2017 Cuma - 09:52




KFMİB Başkanı Edip Sevinç’ten üreticilere rekolte çağrısı.





Başkan Edip Sevinç, “Fındıkta rekolte açıklamalarına itibar etmeyin. Gerçekçi tahmini rekolte Temmuz’da belli olur” dedi.

GERÇEKÇİ TAHMİN

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç, mayıs ayı itibariyle çeşitli kurum ve kuruluşların fındıkta tahmini rekolte açıklamalarını yapacağı bir döneme girdiklerini bildirdi. Sevinç, fındıkta gerçekçi rekolte tahminlerinin ancak haziran-temmuz ayında yapılabileceğini söyledi.

İTİBAR ETMEYİN

Sevinç, son günlerdeki mesnetsiz rekolte tahminlerine üreticilerin itibar etmemeleri gerektiğini belirterek, “Üreticilerimizin bilimsel yöntemler ve objektif kriterlere dayalı olarak yapılan rekolte tahmin sonuçlarını beklemelerinde büyük fayda görülmektedir. Esasen üreticimiz bahçesindeki fındığın miktarını şu anda bile hepimizden iyi bilmektedir” dedi.


375 BİN TON PAZARA İNDİ

Öte yandan, fındık üretimi yapılan 15 ildeki ticaret borsalarının "müstahsilden tacire satış" rakamları açıklandı. Buna göre, Türkiye'de, 20162017 sezonun 8 aylık süre içinde üreticiler tarafından serbest piyasaya 375 bin ton kabuklu fındık satışı yapıldı. Ordu’da 78 bin 101 ton, Giresun’da 38 bin ton, Trabzon’da 37 bin 642 ton, Rize ise bin 410 ton fındık pazara indi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap