SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tek derdimiz cuma!

Tek derdimiz cuma!

08 Ocak 2016 Cuma - 10:28




KESK Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, kamu çalışanları için cuma genelgesini AK Parti’nin ‘din üzerinden algı operasyonu’ olarak nitelendirdi.





Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, hükümetin genelge ile kamu çalışanları için mesaiyi cuma namazına ayarlamasını "din üzerinden algı operasyonu" olarak nitelendirdi. "Kamu emekçilerinin acil ve öncelikli sorununun cuma namazı düzenlemesiymiş gibi sunulması tam bir çarpıtma olduğu gibi düzenlemenin 2016 yılı başına getirilmesi de ayrıca manidardır" diyen İkinci, "Bu düzenlemeyle yapılmak istenen, laikliğin tüm kazanımlarını gündelik yaşamdan silmektir. Laiklik olmadan çoğulcu bir toplum olmaz. Çoğulcu bir toplum ise demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur. Başbakanın ‘Düzenleme inanç özgürlüğünü bozmayacak şekilde hayata geçirilecektir’ şeklindeki açıklamasının tepkileri minimalize etme ve kamuoyunu yanıltma çabasından başka bir karşılığı bulunmamaktadır" dedi. İkinci, şunları kaydetti: "Okullarda, hastanelerde, kısacası kamu hizmetlerinin yürütüldüğü tüm alanlarda cuma namazına gitmiş olmak ya da olmamak yeni bir kayırma ya da dışlanma konusu olacaktır. Çalışma yaşamındaki ayrımcılıkta temel ölçü haline gelecektir. AKP’nin diğer inançlara yaklaşımı ve kadrolaşma konusundaki 14 yıllık pratiği ortadadır ve kaygımızı haklı kılmaktadır. Unutulmamalıdır ki laiklik, farklı inançlara sahip bir toplumda eşit ve özgür yaşamanın güvencesidir. Kamu hizmetlerinin dini kurallara göre düzenlenmesi laikliğe ve Anayasa’daki eşitlik ilkesine aykırıdır. Kamu emekçilerinin acil sorunu ayrımcılığı derinleştirecek bir düzenleme değil, insanca yaşanacak bir ücret, güvenceli çalışma ve sendikal hak ve özgürlükler önündeki engellerin kaldırılmasıdır."

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap