SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tabelası başka amacı başka!

Tabelası başka amacı başka!

19 Ekim 2017 Perşembe - 08:58




Trabzon İl Dernekler Müdürlüğüne kayıtlı olan 1583 dernekten bazılarının sadece tabelası olduğu ancak faaliyet göstermediği ortaya çıktı. Birçok derne





İNCELEME YAPILDI

■ Trabzon Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, Trabzon’da resmi olarak 1583 dernek olduğunu kaydetti. Ancak birçok turizm, yardımlaşma ve kalkınma derneklerinin sadece adlarının olduğu, amaçları dışında hizmet verdikleri öğrenildi. Bunun üzerine Trabzon’da inceleme yapan yetkililerin bazı dernekleri amacı dışında kullanıldığı için kapattığı ortaya çıktı.

FARKLI KULLANIM

■ Konuya ilişkin hukukçu kimliğiyle bir değerlendirmede bulunan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Dernek kurmak demokrasi açısından son derece önemlidir. Çünkü bu dernekler sivil toplumu bir araya getiren bir unsurdur. Bu durum bütün dernekler için geçerli değildir. Bazı dernekler sadece tabela derneğidir” diye konuştu.

SUİSTİMAL EDİLİYOR


■ Denetimlerin daha hoşgörü içerisinde olduğunu belirten Pekşen, “Bu hoşgörü bazı derneklerce esneklik olarak değerlendirilir ve suiistimal edilir. Bazı dernekler kuruluş amacı dışında faaliyet gösterir. Kuruluş amacı dışında faaliyet gösteren dernekler de yine yetkili birimlerin denetimleri ya da güvenlik güçlerinin baskınları sonucu ifşa olmaktadır” ifadelerine yer verdi. 

Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap