SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Suriye'de PKK temelli ordu kuruluyor

Suriye'de PKK temelli ordu kuruluyor

28 Mayıs 2016 Cumartesi - 12:00




Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Suriye’deki ABD-PYD işbirliği ile ilgili yeni bir idd





Suriye'de yaşananlar hakkında iddialarda bulunan TKÜUGD Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, “ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel Ankara’ya gelmeden bir gün önce Suriye’ye gitti. Ayn el-Arap (Kobani) olmak üzere YPG-DSG (DSF-QSD) kontrolündeki bölgelerde yeni kurulan gücün yapılanmasını denetledi. YPG-DSG’ne ait kampları ziyaretinde kamplardaki PKK’lılarla görüştü. Bugün YPG-DSG, 912 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırının 820 kilometresini kontrol ediyor. Geriye kalan 90 kilometrelik alan için ise İŞİD ile muhaliflerin çatışma alanı. ABD bölgede kendisine PYD-PKK unsurlarını partner olarak görüyor. Irak’ta yaptığı gibi Kuzey Suriye’de yeni bir askeri yapılanma oluyor. Adına Demokratik Suriye Güçleri denen oluşum büyük oranda PKK militanlarından oluşan bir yapı. Bugün Suriye savaşının Kuzey bölümüne bakıldığında IŞID’den kurtarılan bölgelere PYD-PKK unsurları yerleştirilmekte ve buralardaki Türkmen ve Arap nüfus alandan zorla göç ettirilmektedir. ABD özel kuvvetleri ile PKK temelli yeni ordu kurmaktadır" dedi. Ortadoğu’yu yakından takip eden Gazeteci Yavuzaslan Türkiye’de bulunan ABD üslerinden bölgeye askeri yardımlar gönderildiğini belirterek PKK’nın ABD ve Rusya’da aldığı askeri yardımı Türkiye’deki terör saldırılarında kullandığını savundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap