SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sorumsuz sürücüler Ramazan'da da rahat vermiyor

Sorumsuz sürücüler Ramazan'da da rahat vermiyor

05 Temmuz 2015 Pazar - 09:59








Mübarek ramazan ayında bulunduğumuz şu günlerde, herkesin vatandaşın huzuru ve rahatı açısından sorumlu davranması gerekiyor. Vatandaşların ramazan ayında gece ve gündüz hiçbir şekilde rahatsız edilmemesi, sanıyorum bu ayın maneviyatına uygun bir davranış olacaktır. Ama maalesef son zamanlarda sorumsuz bazı sürücüler; Kalkınma, Üniversite, Bostancı, Çilekli, Bulak mahallelerinde gece saatlerinde araçlarının egzozlarına taktıkları aparatlarla yüksek ve rahatsız edici bir sesle araç kullanıyorlar. Trafik kurallarını da hiçe sayarak direksiyon çeviren sürücülerin çıkardığı yüksek gürültü vatandaşı isyan ettirdi. Bu yönde halkın çok yoğun şikayetlerine muhatap oluyoruz.

Özellikle vatandaşlar bu konunun haber yapılarak gündeme taşınması yönünde talepte bulundu. Biz de bundan dolayı bu konuyu gündeme getirdik. Sahura kalkmak için uyuyan vatandaşlar sahur vakti gelmeden, bu araçların çıkardığı yüksek gürültüyle daha erken saatlerde uyanmak zorunda kalıyor. Polisin bu araç sürücülerini durdurup cezai işlem uygulaması caydırıcı olur. Çünkü yaptıkları kanunen de suç. Ancak araç sürücüleri bunun da önlemini almış. Polis bu araçları durdurduğunda egzoza taktıkları mandalı kilitleyerek egzozun ses çıkarmasını engelliyorlar. Yüksek gürültü çıkararak gece vaktinde yollarda araç kullanmak ne ramazanın ruhuyla ne de Müslümanlıkla bağdaşır. Bir kimse ille de ramazan ayında Müslüman bir kardeşini rahatsız ediyorsa, bunun vebalinden kurtaramaz. Herkes birbirinin hakkına saygılı olmak zorunda. Kimsenin egzoz sesleriyle halkı rahatsız etmeye hakkı yok. Bunu yapanlar mübarek ramazan ayında da kul hakkına giriyorlar.

FINDIK SPEKÜLASYONLARINA SON VERİN

Malumunuz fındık ayı yaklaşmakta. Her yıl olduğu gibi bu sene de fındık mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ortalıkta fındık rekoltesi ve fiyatlarıyla ilgili spekülasyonlara her gün bir yenisi ekleniyor. Fındıkla ve tarımla ilgili kuruluşlar ya da kişiler her gün yeni bir söylenti ortaya atıyor. Yok, ‘fındık rekoltesi şu kadar olacakmış’, yok efendim ‘fiyatlar geçen yıla oranla çok düşecekmiş’... Herkes bir şeyler söylerken, Trabzon Ziraat Odası neden suskun kalıyor? Trabzon Tarım İl Müdürlüğü bu konu hakkında ortaya atılan söylentileri neden bitirmiyor? Resmi kurumların veya fındıkla ilgili kurumların bu konuda gerçeklere dayalı bir açıklama yapması, tartışmaları da bitirecektir. Çünkü fındık üreticisi de önünü görmek istiyor. Fiyat ne olacak, düşecek mi, yükselecek mi? Fındığımızı satabilecek miyiz? Sadece fındıktan geçimini sağlayan vatandaşlar için bu soruların cevapları çok önemli. ‘Yetkili kurumların açıklama yaparak geçimini fındığa bağlamış üreticileri rahatlatması gerekir’ diye düşünüyorum. Üreticinin önünü görmesi gerekiyor ve bu da en doğal hakkı...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap