SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sorumlu meçhul vatandaş mağdur!

Sorumlu meçhul vatandaş mağdur!

20 Ekim 2017 Cuma - 08:19




Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesi’nde yaşanan zemin kaymasından sonra evsiz kalan mahalleli zemin planı yapanlardan ve ruhsat verenlerden çözüm bekliyo





Şükran ATALAR

Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesi’nde yaklaşık 1 yıl önce meydana gelen zemin kaymasından dolayı evlerinden tahliye edilen vatandaşlar adeta göçebe hayatı sürüyor. İlk olarak afet bölgesi kapsamında yer alan ve 2009 yılında bakanlık kararnamesiyle afet bölgesi kapsamından çıkarılan mahallenin halkı, evlerine geri dönebilmek umuduyla yetkililerden açıklama bekliyor.

GÖÇEBE YAŞIYORUZ

Oluşan derin çatlaklar nedeniyle tahliye edilen 40 haneden birisinin sahibi olan Kamuran Bulut, “ Yaklaşık 1 senedir hepimiz etrafa dağıldık, evimize dönebilecek miyiz o bile belli değil. Bize süreç hakkında hiçbir bilgi verilmiyor. Maddi manevi her açıdan büyük zarar gördük. Buranın zemininin uygun olup olmadığı belgesini görüp de mi ruhsat vermişler? Ruhsat verenler de zemin uygunluğunu test edenler de sorumlu; ama mağdur olan biziz” ifadelerini kullandı.

NASIL ÇALIŞTIKLARINI BİLMİYORUZ

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ise, “Bu mahalle benim başkanlığımdan önce bakanlık kararnamesiyle afet bölgesi kapsamından çıkarıldı. Belediyemizin bu yönde bir müracaatı yoktu. İmar izinleri de benim başkanlığım döneminde verilmedi. Yapı denetim firmaları zaten burada bir bina yapılmadan önce zemin etüt çalışmaları yapıyor. Zeminin bina yapımına uygun olduğuna dair raporunu belediyeye sunuyor. Bizler de onların yaptığı zemin etüt çalışmalarına bakıp ona göre ruhsat veriyoruz. Ama onlar nasıl rapor hazırlıyor o konuda bilgim yok. Fore kazık çalışmaları başladı. 142 tane kazık çakılacak, kaynak sağlayabilirsek bir çalışma daha yapacağız” diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap