SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Solaklı'ya 300 Bin alabalık

Solaklı'ya 300 Bin alabalık

27 Şubat 2013 Çarşamba - 18:40




Bakanlığının yatırımlarını incelemek üzere Rize’de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Teşkilatı’nı ziyaret ederek partililer





Parti girişinde kendisi ile görüşen arı yetiştiricilerine sertifikalı bal üretmeleri tavsiyesinde bulunan Eroğlu, bir arı yetiştiricisinin “Arılarımız ölüyor bize arı ver” demesi üzerine arı yetiştiricisine sarılarak kahkaha attı. Eroğlu, partililere yaptığı konuşma sırasında Başbakan Erdoğan’ın yakın bir zamanda Rize’ye geleceğini hatırlattı.Bunun üzerine İl Başkanı Hikmet Ayar söze girip Başbakan ile Kılıçdaroğlu arasında Rize üzerinden sürdürülen milliyetçilik tartışmalarını anımsatıp, “Belki gecikmeli gelirdi ama Kılıçdaroğlu ille de ısrar etti erken gelsin diye” dedi. Bu sözler üzerine Bakan Eroğlu, “O zaman teşkilatınız öyle bir coşkulu bir karşılama yapacak ki Kılıçdaroğlu’na bu bir şamar yerine geçecek” diye konuştu. Bakan Eroğlu, ardından Bakanlığı tarafından rekreasyon çalışması yapılacak olan İyidere Vadisi’nde incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, HES çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle HES projelerinde dereye can suyu bırakma mecburiyeti var. Bırakmadığı zaman kapatırız büyük ceza veririz, ruhsatını dahi iptal ederiz. Derelerde su her daim akacaktır. HES’lerden çıkan su zehirli değil, tertemizdir. Herhangi bir zehirli madde yok, kimyasal bir işlem yok. Üstelik oksijen daha bol şekilde veriliyor. Bazı dereler üzerinde yapılacak regülatörlerde balık geçitleri dahi yapılmasını şart koşuyoruz. Bütün ilgili kurumların denetimi altında bunları gerçekleştirecekler.” SOLAKLI VADİSİNE 300 BİN ALABALIK Rize programını tamamlayan Eroğlu, bakanlığı tarafından rekreasyon çalışmaları tamamlanan Trabzon’un Of İlçesi Solaklı Vadisi’ne gitti. Burada incelemelerde bulunan Eroğlu, ağaç dikerek dereye alabalık yavrusu bıraktı. Eroğlu, burada yaptığı değerlendirmede benzer çalışmaların Rize ve Trabzon’un diğer vadilerinde devam edeceğini söyledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap