SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sokak hayvanları unutulmadı

Sokak hayvanları unutulmadı

08 Ocak 2015 Perşembe - 15:19




Veteriner İşleri Müdürlüğü, sahipsiz hayvanlar için kentin farklı noktalarına mama, ekmek ve tahıl gibi yiyecekler bıraktı.





Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, dışarıda yaşayan sahipsiz hayvanlar için kentin farklı noktalarına mama, ekmek ve tahıl gibi yiyecekler bırakarak onları hayatta tutuyor. Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kış şartlarında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarını unutmadı. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve dondurucu soğukların kendini göstermesiyle birlikte sokakta kalan hayvanlar için şehrin farklı bölgelerinde gıda kurduğu yem ve su kapları kurdu.


Beslenme odakları dışındaki farklı alanlara da hayvanların kolaylıkla ulaşabilecekleri mama, ekmek ve tahıl gibi gıda ürünleri koyan Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlileri, halkı da bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Gürcan Okusal, “Belediye olarak şehrin 7 farklı bölgesine sokak hayvanlarının rahatlıkla ulaşabilecekleri mama ve su kapları koyuldu. Bu sayı daha da artırılacaktır. Özellikle kış şartlarında belediye başkanımız Kerim Aksu’nun talimatıyla sokak hayvanlarına daha da hassasiyet gösterilecektir” dedi.


Sert geçen kış aylarında sokaktaki hayvanların korunması için farklı projelerin de yürütüldüğünü ifade eden Veteriner Hekim Okusal “Sokak hayvanlarının beslenmelerine destekte bulunmak isteyenler belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne başvurabilirler. Sokakta kalmış hayvanlar için de ihbarda bulunulduğunda alınıp belediye hayvan barınağımızda bakımları devam etmektedir.Kış şartları nedeniyle vatandaşlarında sokak hayvanları konusunda hassasiyet göstermeleri memnuniyet verecektir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap