SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şoförler isyanda!

Şoförler isyanda!

11 Eylül 2017 Pazartesi - 08:11




Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen kararın uygulanabilir olmadığını söyledi.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen “(M) Seri Plakalı ve Hatlı (S) Ticari Minibüs Yönetmeliği” minibüsçülerin yoğun tepkisine neden oluyor. 22. maddesiyle taşımacılık faaliyetinde bulunacak araçlara 0-10 yaş arasında olma şartı getiren, 10 yaşını doldurmuş araçlara ise 3 yıl içerisinde yenilenme yapılmaması halinde taşıma hizmetinden men edilmesi şartlarını getiren yönetmelik minibüsçüleri isyan noktasına getirdi.

MADDE DEĞİŞMELİ

Konuyla ilgili olarak minibüsçü esnafı ile bir toplantı yapan ve Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ı da toplantıya davet ederek konuyla ilgili serzenişlerini dile getiren Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, bu kararın uygulanabilir olmadığını söyledi. Sorunun sadece Akçaabat’ın değil tüm il genelinin sorunu olduğunu belirten Oda Başkanı Şentürk, hiç kimsenin köy yollarına yeni araçlarla taşımacılık yaparak aracını kıracak cesarette ve maddi durumda olmadığını kaydederek, yönetmeliğin bu maddesinin değişmemesi halinde taşımacılık yapan araç bulunamayacağını söyledi.

YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

Ali Şentürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun sorunlarının çözümü için çaba harcayacağı ve yönetmelikte değişiklik yapılması yolundaki teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunacağı sözünü verdiğini belirterek, bu konuda Belediye Meclisi Üyelerine büyük görev düştüğünü kaydetti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap