SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şimdi yandık!

Şimdi yandık!

12 Şubat 2016 Cuma - 10:44




Vatandaş elektrik ve doğalgazı yaktı, fatura da vatandaşı…





Elektrik ve doğalgazda Ocak ayı faturaları vatandaşı şok etti. Zamlanan faturaları bu ay ilk kez alan vatandaş, elektrikte dağıtım bedeli ve diğer kesintiler adı altında alınan bedellere isyan etti
Rize, Gümüşhane ve Bayburt’ta isyan ettiren doğalgaz faturalarına Trabzon’da da vatandaş tepkili.. Yüzde 16’lık gizli zam çileden çıkarttı. AKSA’ya Trabzonlu’nun öfkesi büyük 

ŞALTER FENA ATTI!

Yılbaşında yapılan zamlar arasında elektrik de vardı ve Türkiye’deki yaklaşık 38 milyon elektrik abonesi, zamlanan faturaları bu ay ilk kez aldı. Aboneler, Ocak 2016 faturalarında artık bazı ayrıntıları göremiyor. Faturalarda yapılan değişiklikler tüketicilerin kafasını karıştırırken, tepkilere neden oldu. Ocak 2016 ile birlikte elektrik faturalarında adeta soygun dönemi başladı. ‘Dağıtım bedeli’ adı altında alınan para, faturaları ikiye katladı. 40 TL'lik tüketime 100 TL'lik fatura geldi.

DÜRÜST OLMAK SUÇ MU?

Trabzon’un Değirmendere Mahallesi Demirkırlar Sanayi Sitesi’nde Balık Diyarı adlı lokantayı işleten Tayfun Çolakoğlu, 304 liralık kullandığı elektriğe 588 lira istenince isyan etti. Faturada 11 kalem ek ücret yansıtıldığını söyleyen Çolakoğlu, kaçak bedelinin 70 lira yansıtıldığını belirterek, “Güneydoğu’da kaçak elektrik kullanılıyor, faturası bana kesiliyor” diye konuştu.

BU ZAMMIN NEYİ DOĞAL? 

Elektrik faturaları ile cebi yanan vatandaşa bir darbede doğalgazdan yedi. Rize, Gümüşhane ve Bayburt’ta tepkilere neden doğalgaz Trabzon’da da şok etti. Asgari ücrete yapılan 300 liralık zam ve emeklilere verilen 100 liralık seyyanen zam haberleri sevincinin ardından doğalgazda yaşanan % 16’lık zam, Trabzon halkının gündeminde ilk sıralara yükseldi.

456_31


FAKİR NE YAPSIN!

Trabzon halkı aile bütçelerini sarsan zamma tepki gösterirken, Trabzonlu doğalgaz kullanıcılarından inşaatçı Kadir Demirözü, “Trabzon’daki diğer doğalgaz kullanıcılarının bu faturaları ödemeye gücü yeter mi bilmem. Sonuçta ‘birilerinin cebi para dolacak’ diye fakir fukaranın rızkı kesilmez. Devlet tarafından fiyatı belirlenen bir madde için kimse kafasına göre zam yapamaz” diyerek, zama tepkisini dile getirdi.

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap