SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şimdi ekonomik ve sırada siber saldırı var

Şimdi ekonomik ve sırada siber saldırı var

30 Kasım 2016 Çarşamba - 09:05








Son zamanlarda 15 Temmuz saldırılarının etkisiz kalıp, Türk insanının bu saldırıları savuşturmasından hırsını alamayan Batılılar, şimdi de Türkiye’ye ekonomik saldırı başlattı, sırada “Siber saldırı” var. Son bir ay içerisinde dövizin yükselmesinin gerçek sebebinin AB ülkelerinin içimizdeki hainlerin işbirliği ile maniple edilerek yükseltildiği anlaşıldı.  

Bazı ekonomi uzmanları ile yaptığım görüşmelerde, günümüzde dengesi bozulan döviz grafiğinin sebeplerini sorduğumda, konunun önce siyasi gerginliğe bağlanması sonra da gerçek sebebinin içten ve dıştan manipülasyon olduğunu anlattılar ki, hükümetimizin açıklaması da zaten bu yöndedir. Fakat Türkiye bu denli saldırılara 2006 yılından beri birkaç kez maruz kalmış ancak hükümetçe alınmış olan mali tedbirler sayesinde yine atlatılmış, bu sıkıntının da atlatılacağından asla şüphemiz yoktur. Döviz artışının ekonomimizin ve bankacılık sistemimizin sağlam temeller üzerinde olması, yatırımların devamı ve büyüme hızımızın 15 Temmuz harekatına rağmen halen %3’lerde olması sayesinde, ileride asla ekonomik bir krizin işaretlerini vermemektedir. 

Fakat burada esas ilgi çekici nokta şudur. İçimizdeki Avrupalıların(!) ülkenin ekonomik değerlerinin bozulacağı, dövizin allak bullak olacağı ve enflasyonun 2000’li yılların başına döneceği çığırtkanlığı ile ne yazık ki adeta putperest bayramı yapmaktadırlar. Peki bunlara sormak gerekir; “Siz bu hükümete muhalifsiniz, anlaşıldı. İlle de herkesin sempatizan olması gerekmez. Peki bu dam çökerse, sizi bu damın altından Avrupa mı çekip kurtaracak a dostlar(!)” Bu ülke şöyle veya böyle sizin de. 15 Temmuz’u yenen halkımızın bu manipülasyonu ve ihaneti de yenmeye gücü vardır. Bunun için halkımızın minimal ölçüde devletine yardımcı olması gerekir. “Nasıl?” derseniz. Elinizde dövizin artmasından dolayı kazanacağınızı(!) umduğunuz 300-500 TL’yi gözden çıkarın.

Derhal elinizdeki 500-1000 USD ve Euro neyse, mevcudunu derhal döviz bürolarına koşup bozdurun. Yani dövizlerden kurtulun. “Benim elimdeki bin dolardan ve  Euro’dan ne olur!” demeyin. “Ben durayım da Ahmet bozdursun” demeyin. Koşun, büroların önünde kuyruk olun ki spekülatörlerin ellerindeki milyon dolarlar da tepe taklak olsun. Bu hareket, sokaklara koşup tankların altına yatmakla eşdeğerdedir. Sizler bu şekilde hareket ederseniz; hükümetin de eli güçlenir, onların da tedbirleri bu sayede ikiye üçe katlanır.

Elinizdeki ufak tefek miktarları asla küçümsemeyin.  Şu an terk edeceğiniz 3-5 yüz liralar sonradan sizlere istikrar olarak fazladan  dönecektir. Önemli bir nokta daha var.  Avrupa, ekonomik saldırının hemen akabinde ülkenin önemli merkezlerine “Siber saldırı” yapma hazırlığındadır. Bu şekilde bankaların, üniversitelerin, stratejik noktaların, Emniyet ve istihbarat merkezlerinin  “Mainframe ve Server’leri”  tehlike altındadır. Bu konuda  BİM amirliklerinin behemahal tedbir alarak kullanıcılarını ve dışarıdan gelecek muhtemel  “Remote” siber saldırılara karşı hazırlamalıdır. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap