SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sigara yasası boşuna mı çıktı

Sigara yasası boşuna mı çıktı

18 Ocak 2017 Çarşamba - 09:05








İlk defa Rahmetli Erbakan tarafından sigara konusunda 90’lı yıllarda kısmen yasaklama gelmişti. Otobüslerde, toplu taşıma araçlarında vapur, tren vs. gibi araçlarda sigara içme yasağı uygulanacaktı. O zamanlar kimilerinden tepki gelmişti ama toplumun %70 ‘i yasaklamanın yerinde olduğu görüşündeydi. AK Parti hükümetince sigara içmeme koşundaki yasaklamanın genişletilmesi yasayı çok daha güzelleştirmişti. 

Kapalı yerlerde, çay ocakları, kahvehaneler kıraathaneler, eğlence yerleri, işyerleri, taksi, dolmuş ve diğer toplu taşıma araçlarında da sigara içmenin suç olduğunu kapsamına alınmasına rağmen çoğu yerlerde bu yasağa uyan kim. Denetleme de yok. Sayın Artvin Valisi Ömer Doğanay ve Artvin’in tüm ilçelerdeki ve diğer il ve ilçelerdeki kaymakamlar, belediye başkanları; yasalar insanlar içindir. Cezalarda insanlar içindir.

Sağlık açısından yasaklama geldiği apaçık ortadadır. Bilhassa kahvehaneler, kıraathaneler eğlence yerleri ve çay ocaklarında müthiş şekilde sigara içiliyor. Buna ne zaman dur diyeceksiniz. Kapalı yerlerde sigara içmenin cezası içen için 168 TL, içiren için 6 bin TL. İyi de bu sözde. Hemen hemen hiç denetleme yapılmıyor desem yalan olmaz.

Ben aynı zamanda Hopa İnsan Hakları Kurulu’nda görev yapıyorum. Geçmiş senelerde bu konuyu kurula taşıdım. Bir iki kez denetleme yapıldı. Ondan sonra boş verildi. Bu konuya lütfen el atın. Basın olarak ben de takipçisi olayım. İş yerleri sahipleri sigara içirmesem iş kaybı olur düşüncesindeler. Bu tamamen yanlış bir düşünce. Aksine; sigara içirmezse müşteri daha çok artar. Ben kendi iş yerimde sigara içilmesine asla izin vermiyorum . Bilinsin ki sağlık her şeyin başında gelir. Herkes kendine düşen sorumluluğu bilincinde olsa zaten sorun ortadan kalkar. Sevgiyle kalın...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap