SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sezonluk işçiler mezarda emekli

Sezonluk işçiler mezarda emekli

30 Haziran 2016 Perşembe - 10:09




Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada hükümet ile birkaç kez bir araya gelmelerine rağmen henüz somut bir adım atamadıklarını söyledi





Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan Rize Şubesinde yaptığı açıklamada 30 bin sezonluk işçinin sorunlarını çözmek için mücadele ettiklerini söyledi.    Rize Hak İş Şubesinde Gazetecilere açıklama yapan Genel Başkan Mahmut Arslan bir dizi görüşmeler için Rize ”ye geldiklerini belirterek “ ÇAYKUR’a 5 ay 29 gün işçiler çalışmakta, genele baktığımızda 120 ile 179 gün arasında ÇAYKUR işçilerinin çalıştığını görmekteyiz. Uzun süredir mevsimlik işçilerin konusu gündemimizde ve bu konunun çözümü için alternatifler üretmeye çalışıyoruz.  64 üncü hükümet ve Başbakan Davutoğlu ile işçi konularını uzun uzun görüştük. 5620 sayılı yasayı bu hali ile kimse istemiyor. Çaykur da çalışan işçiler maalesef işsizlik sigortası primi ödemelerine rağmen işsizlik sigortasından yararlanamadıkları gibi toplum yararına verilen işlerden de yararlanamamaktalar. İşsizlik primi kendileri ödüyor, ancak kendileri yararlanamıyor. Diğer dallarda ki tüm işçiler bundan yararlanırken Çaykur işçisi gelecekte iş kapısı açık olduğundan bu hizmetlerden yararlanamamakta” dedi.

7200 GÜN GEREK

Mahmut Arslan açıklamasında Çaykur, Orman Bakanlığı ve Şeker fabrikalarında çalışan yaklaşık 30 bin işçinin geleceği ile ilgili 65 inci hükümet ve Başbakan Binalı Yıldırım ile ayrıca Sosyal Güvenlik Bakanı ile de görüşmeler yaptıklarını belirterek “ yılda 120 veya 170 gün çalışma ile 50 yıla yakın süre çalışmak gerek, işçi emekliliğini görmeden hayata veda etmekte, arık bu işçilerimiz için bir şeyler yapmamız gerek” dedi.

TAŞ ÖREN İŞÇİLER NE OLACAK?

Taş ören işçilerin örgütlenmesini on plana aldıklarını belirten Arslan “ 100 binin üzerinde üyemiz var 30 bin dolayında Tek Gıda İş sendikasının 15 bin dolayında ise DİSK in üyesi bulunmakta. Maalesef bu işçilerin ne işçi oldukları ne memur oldukları belli değil, birilerine soruyorsun işçi diyorlar, başkası memur diyor. Bir türlü bunlara kimlik verilemedi. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan özel sözleşmeli personel deniyor. Bunun bir açılımı yok. Bu konu ile ilgili Başbakana rahatsızlığımızı dile getirdik. Hükümetin getirdiği düzenekleri kabul etmemiz mümkün değil. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız taleplerimizi dikkate almalı” dedi.     Toplantıya Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin başkan yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, Rize Şube Başkanı Sultan Karadağ ve Belediye İş sendikası Şube başkanı katıldı.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap