SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sezon erken kapatıldı

Sezon erken kapatıldı

07 Mart 2015 Cumartesi - 16:02




Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, bu sezon Doğu Karadenizli balıkçıların sezonu erken kapattığını söyledi.





Arslan, yeni balık av döneminin 1 Eylül tarihinde başladığını, sezonun geneline bakıldığında da iyi bir sayılabilecek bir av sezonu yaşandığını belirtti. Doğu Karadeniz insanının eylül-aralık ayları arasında bol balık yediğine işaret eden Arslan, "Eylül ve aralık ayında palamut ve hamsi başta olmak üzere bol miktarda balık avlandı. Bu dönemler arasında 'son yılların en bol balık sezonlarından biri yaşandı' diyebiliriz. Doğu Karadeniz insanı eylül-aralık aylarında balığa doydu" dedi.

Sıcaklıkların etkisiyle hamsi sürülerinin daha soğuk sulara sahip olan Gürcistan ve Rusya karasularına göç etmesiyle aralık ayı sonlarında Doğu Karadeniz'in Türk karasularında hamsi avının sona erdiğini dile getiren Arslan, "Hamside sezon 1,5-2 ay sürdü. Bu süre zarfında bol miktarda hamsi avlandı. Sıcaklar nedeniyle hamsi sürülerinin Gürcistan ve Rusya karasularına gitmesi üzerine teknelerimiz de balığın peşinden gitti. 2 ay daha Türk tekneleri Gürcistan ve Rus karasularında hamsi avladı. Hamsi, tezgahları bol miktarda süslemeye devam etti" diye konuştu.

Denizlerde balık avı yasağının 15 Nisan'da başlayacak olmasına rağmen, bir çok balıkçının sezonu erken kapattığını vurgulayan Arslan, şöyle konuştu: "Hamsinin peşine Gürcistan ve Rusya karasularına giden bir çok balıkçı teknesi geriye döndü ve barınaklara demirledi. Kalanlar da yavaş yavaş geri dönüyorlar. Kıyı balıkçılığı da yavaş yavaş bitiyor. Sıcaklık nedeniyle deniz suyunun ısınması sonucu balıklar diplere gitti ve kıyı balıkçıları günlerdir istenilen düzeyde balık avlayamıyor. Daha av sezonun bitmesine bir aydan fazla zaman var ancak 'Doğu Karadeniz'de balıkçılar sezonu erken kapattı' diyebiliriz. Balıkçılarımız şimdiden yeni sezonun başlayacağı eylül ayını beklemeye başladılar"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap