SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Seyir terasına vatandaş engeli!

Seyir terasına vatandaş engeli!

25 Nisan 2017 Salı - 09:43




Sürmene Kalesi'nin yamaçlarında kurulmak istenen seyir terası, vatandaş engeline takıldı. Arazi sahibi anlaşmaya yanaşmayınca belediye alternatif çözü





Şükran ATALAR

DEVLETE DEĞİL VATANDAŞA AİT

Tapu kadastro çalışmaları sırasında alınan kayıtlar kimi zaman vatandaşı, kimi zaman da devlet kurumlarını zor durumda bırakmaya devam ediyor. Bu durumun örneklerinden birisi de Trabzon’un Sürmene ilçesinde yaşanıyor. Sürmene Kalesi, üst kısmına yapılacak cam teras ile turizme kazandırılmak isteniyor ancak bir engel var. Kale arazisi devlete değil vatandaşa ait.

YA SATILIK YA DA KİRALIK

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, “Yıllar öncesinde tapu kadastro çalışmaları yapılırken vatandaş orayı kendi arazisi diye yazdırmış. Biz orada yapacağımız seyir terası projesini açıklayınca vatandaş bu konuda ılımlı yaklaşmadı. Dolayısıyla projemizi gerçekleştirmek için kale arazisini vatandaştan ya satın alacağız ya da kiralayacağız” dedi.

‘KABUL ETMEDİM’


Sürmene Kalesi arazisinin iki tapu sahibinden birisi olan Mustafa Bilgin, “Bu arazi 1978 senesinden beri bizim üzerimize tapulu. Burada seyir terası yapılacağı yönünde bir bilgi aldığımda, tarihi anlamda zenginliğe sahip bu noktanın turizm merkezi olmasını kabul etmedim. Neticede benim arazim ve orada yapılacak herhangi bir tesisin rızam halinde yapılması taraftarıyım” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap